Láme mu to srdce. Po najlepšom úvode sezóny musí vynechať Giro

Giulio Ciccone.
Giulio Ciccone. (Autor: TASR/AP)
TASR|2. máj 2023 o 12:35

Giulio Ciccone mal pozitívny test na koronavírus.

RÍM. Taliansky cyklista Giulio Ciccone nebude môcť pre infekciu Covid-19 štartovať na tohtoročných pretekoch Giro d'Italia.

Líder tímu Trek-Segafredo mal v pondelok pozitívny test na koronavírus, ktorý mu znemožnil trénovať pred podujatím Grand Tour.

Ciccone v minulosti vyhral tri etapy Gira. Rozhodnutie, ktoré prijal on a tím po pozitívnom výsledku testu, však znamená, že vynechá aj preteky Grande Partenza v jeho rodnom regióne Abruzzo budúcu sobotu.

"Vzdanie sa účasti na Gire mi láme srdce. Neviem nájsť iné slová, ktorými by som opísal svoje pocity. Po najlepšom štarte do sezóny v mojej kariére som chcel štartovať na mojich najobľúbenejších pretekoch v Abruzze.

Musím však prehltnúť horkú pilulku a myšlienka na to, čo som mohol na týchto pretekoch dosiahnuť, mi bude ešte dlho ležať v hlave. Na druhej strane musím počúvať svoje telo," uviedol Ciccone pre portál cyclingnews.com.

V zostave tímu Trek-Segafredo na Giro figurujú Bauke Mollema, majster sveta z roku 2019 Mads Pedersen, ako aj Natnael Tesfatsion, Alex Kirš, Daan Hoole, Toms Skujins, Amanuel Ghebreigzabhier a Otto Vergaerde.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Láme mu to srdce. Po najlepšom úvode sezóny musí vynechať Giro