Víťazka Tour de France hrozivo spadla, zlato získalo Švajčiarsko

Annemiek van Vleutenová pri páde počas MS v cyklistike 2022.
Annemiek van Vleutenová pri páde počas MS v cyklistike 2022. (Autor: Reuters)
Sportnet, SITA|21. sep 2022 o 09:20

Medailu si vybojovali aj domáci reprezentanti.

MS v cyklistike 2022

Zmiešaná štafeta - časovka (28,2 km):

1.

Švajčiarsko

33:47 min

2.

Taliansko

+ 3 s

3.

Austrália

+ 38 s

4. 

Nemecko

+ 46 s

5.

Holandsko

+ 52 s

6.

Dánsko

+ 58 s

WOLLONGONG. Stefan Küng bol v nedeľu blízko k tomu, aby sa na MS dočkal vytúženého dúhového dresu v časovke. Dlho to pre neho vyzeralo výborne, ale napokon mal v cieli o tri sekundy horší čas než Nór Tobias Foss.

To, čo sa Küngovi nepodarilo v individuálnych pretekoch mu však vyšlo v tímovej zmiešanej súťaži, ktorá sa na scéne MS išla len tretíkrát.

Švajčiarsky tím, v ktorom boli okrem Künga aj Mauro Schmid, Stefan Bissegger, Elise Chabbeyová, Marlen Reusserová a Nicole Kollerová triumfoval pred druhým Talianskom s náskokom troch sekúnd.

Z bronzového kovu sa tešila domáca Austrália, ktorá zdolala štvrté Nemecko o osem sekúnd. Nemci tak nenapodobili triumf z minulého roka, vtedy ešte ich farby hájil aj jeden z najlepších časovkárov histórie Tony Martin.

Kompletné zloženie medailových tímov

Švajčiarsko: Mauro Schmid, Stefan Küng, Stefan Bissegger, Elise Chabbeyová, Marlen Reusserová, Nicole Kollerová

Taliansko: Edoardo Affini, Matteo Sobrero, Filippo Ganna, Elisa Longová Borghiniová, Elena Cecchiniová, Vittoria Guazziniová

Austrália: Michael Matthews, Lucas Plapp, Luke Durbridge, Georgia Bakerová, Alexandra Manlyová, Sarah Royová

Veľká smola postihla holandský tím. Bauke Mollema mal technické problémy s reťazou, čo sa podpísalo na 40-sekundovej strate pri odovzdávke.

Šance na medailu sa rozplynuli po tom, ako vyrazili na trať ženy. Olympijská víťazka v časovke Annemiek van Vleutenová spadla už po 20-30 metroch. Po zjazde zo štartovacej rampy stratila kontrolu nad bicyklom.

Víťazka tohoročnej Tour de France, Gira a tiež Vuelty mala viacero odrenín a dlho zostala sedieť na trati. Na pomoc jej utekali členovia realizačného tímu.

Napokon v sprievode lekárov odišla po vlastných, no zjavne krívala. Je otázne, ako ju to ovplyvní v sobotňajších pretekoch s hromadným štartom, v ktorých by mala byť podľa papierových predpokladov jednou u favoritiek.

Ellen van Dijková, ktorá získala v nedeľu zlato v časovke a Riejanne Markusová predviedli obdivuhodný výkon a Holandsku zaistili aspoň piate miesto, pričom na trio Švajčiarok stratil na svojom úseku len 12 sekúnd.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Víťazka Tour de France hrozivo spadla, zlato získalo Švajčiarsko