Pogačar sa nebál útočiť, zastavil ho defekt. Klasiku vyhral Talian

Alessandro De Marchi.
Alessandro De Marchi. (Autor: Israel Start-Up Nation/ twitter)
Sportnet|5. okt 2021 o 18:38

Slovinec obsadil tretiu priečku.

BRATISLAVA. Taliansky cyklista Alessandro De Marchi sa po troch rokoch dočkal individuálneho víťazstva. V pondelok ovládol klasiku Tre Valli Varesine, keď v záverečnom súboji zdolal krajana Davideho Formola. 

Preteky, počas ktorých cyklisti nastúpali na pripravenom okruhu takmer 3500 výškových metrov, mali veľmi dynamický a atraktívny priebeh. 

Už 120 kilometrov pred cieľom zaútočil Tadej Pogačar, ku ktorému sa pridal belgický klasikár Tim Wellens. Postupne vznikla šesťčlenná skupina, z ktorej si však jej iniciátor musel neskôr vystúpiť. 

Dvojnásobný víťaz Tour de France mal defekt, a tak sa po výmene kolesa zaradil do pelotónu. Následne sa už o opätovný útok nepokúšal. 

Pri poslednom stúpaní na kombináciu kopcov Casbeno - Montello bolo vpredu šesť pretekárov, z ktorých boli najsilnejší domáci Taliani. 

A kým zvyšok vedúcej skupiny pelotón dostihol, De Marchi s Formolom si vytvorili náskok, ktorí udržali až do cieľa. V ich vzájomnom súboji uspel skúsenejší 35-ročný De Marchi a dosiahol svoj šiesty profesionálny triumf. 

V šprinte pelotónu bol najrýchlejší Pogačar, a tak si aspoň čiastočne napravil chuť. Rovnako tretí skončil aj na olympijských pretekoch v Tokiu. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Pogačar sa nebál útočiť, zastavil ho defekt. Klasiku vyhral Talian