Quick-Step ohlásil posily. Elitného šprintéra aj českého vrchára

Jan Hirt so šampanským po víťaznej etape na Giro d'Italia 2022.
Jan Hirt so šampanským po víťaznej etape na Giro d'Italia 2022. (Autor: TASR/AP)
TASR|4. aug 2022 o 15:57

Patrick Lefevere vyjadril veľkú spokojnosť.

BRUSEL. Belgický cyklistický tím QuickStep Alpha Vinyl sa od budúcej sezóny posilní o trojicu Tim Merlier, Jan Hirt a Casper Pedersen.

Merlier podpísal kontrakt do roku 2025 a do tímu prinesie najmä šprintérske kvality. Doteraz pôsobil v drese Alpecinu, v ktorom si pripísal etapové víťazstvá na Tour de France i Giro d´Italia ako aj na Tirreno-Adriatico.

Na konte má aj víťazstvá v klasikách Bruggy - De Panne, Bredene Koksijde či Danilith Nokere Koerse. Dokopy nazbieral v kariére 22 triumfov.

V júni zvíťazil aj na národnom šampionáte a tak bude mať QuickStep v tíme oboch belgických majstrov. Remco Evenepoel drží titul v časovke.

Tridsaťjedenročný Čech Hirt je špecialista do hôr. Svoje vrchárske kvality ukázal tento rok, keď sa stal celkovým víťazom Okolo Ománu a skončil šiesty na Gire, kde vyhral aj 16. etapu. S QuickStepom podpísal zmluvu do roku 2024.

O päť rokov mladší Dán Pedersen sa dohodol na dvojročnom kontrakte. Bývalý európsky šampión do 23 rokov má medzi profesionálmi na konte dva víťazstvá, najväčší úspech dosiahol v roku 2020, keď triumfoval na jednej z najstarších klasík sveta Paríž - Tours.

"Sme naozaj spokojní s tým, čo sa nám podarilo a že sme dokázali podpísať troch kvalitných jazdcov, ktorí v najbližších rokoch posilnia náš tím," uviedol pre oficiálnu stránku šéf tímu Patrick Lefevere.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Quick-Step ohlásil posily. Elitného šprintéra aj českého vrchára