Hovorila z neho frustrácia a zlosť. O deň neskôr cíti veľkú úľavu

Francúzsky cyklista Thibaut Pinot.
Francúzsky cyklista Thibaut Pinot. (Autor: Reuters)
Miroslav Kováčik|22. apr 2022 o 20:05

Francúz čakal na víťazstvo vyše tisíc dní.

BRATISLAVA. Pokiaľ pravidelne sledujete cyklistické prenosy na televízii Eurosport, nasledujúce zábery sú vám dobre známe.

V jednej z reklám môžete vidieť pána s prešedivenými vlasmi ako emotívne prežíva koncovku etapy na Tour de France. Kričí a kričí. Intenzita jeho prejavu sa stupňuje a napokon od radosti skríkne a zdvihne ruky nad hlavu.

Tým pánom je bývalý cyklista, dvojnásobný víťaz monumentu Paríž - Roubaix a dnes generálny manažér tímu Groupama - FDJ Marc Madiot.

Týmto spôsobom povzbudzoval Thibauta Pinota počas etapy, ktorá vrcholila stúpaním na ikonický Col du Tourmalet. Francúz mal v záverečnom súboji vrchárov najviac síl a dosiahol veľmi cenné víťazstvo.

Ďalšie však dlho neprichádzalo. Čakanie naň bolo priam nekonečné, presne 1007 dní. Až po toľkom čase mohol Pinot opäť v cieli zdvihnúť ruky nad hlavu.

V piatkovej záverečnej etape pretekov Okolo Álp zvíťazil z úniku, pričom v posledných desiatkach metrov zdolal Španiela Davida De La Cruza.

Na Slovensko neprišiel

Rodák z mesta Lure si prešiel ťažkým obdobím, kedy jeho športová forma nebola na takej úrovni, akú by si sám želal.

Po spomenutom triumfe na Tour de France 2019 bol na začiatku posledného súťažného bloku piaty s minimálnou stratou na hlavných konkurentov. 

Francúzi v ňom videli nového Bernarda Hinaulta, ktorý je doposiaľ posledným domácim víťazom najslávnejších cyklistických pretekov. Realita však bola iná. Pinot v 19. etape pre zranenie odstúpil a premrhanú životnú šancu oplakal.

Do súťažného kolotoča sa mal vrátiť na pretekoch Okolo Slovenska. Organizátori ho označovali za najväčšiu hviezdu podujatia

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Hovorila z neho frustrácia a zlosť. O deň neskôr cíti veľkú úľavu