VIDEO: Ďalší pád cyklistu v zjazde. Talian hrozivo preletel cez riadidlá

Taliansky cyklista Filippo Zana.
Taliansky cyklista Filippo Zana. (Autor: Reuters)
Miroslav Kováčik|18. jún 2023 o 10:50

Napokon obsadil v etape druhé miesto.

BRATISLAVA. Necelé dva dni po smrti Švajčiara Gina Mädera boli cyklistickí fanúšikovia svedkami ďalšieho hrozivo vyzerajúceho pádu v zjazde.

Tentokrát na pretekoch Okolo Slovinska vo vysokej rýchlosti nezvládol prejazd zákrutou Filippo Zana, ktorý je úradujúcim talianskym šampiónom.

Zana precenil svoje zjazdárske kvality. Po tom ako najlepšie zvládol stúpanie na Kolovrat smeroval za víťazstvom, no prejazd ostrou zákrutou nezvládol.

Podšmyklo mu zadné koleso a preletel cez riadidlá.

Bicykel pod úrovňou vozovky, kam spadol Talian, letel ďalších pár metrov a celá situácia vyplašila aj koňa, ktorý sa nachádzal na trávnatej ploche.

"Cítim sa dobre," upokojil verejnosť Zana, ktorý napokon prišiel do cieľa na striebornej priečke. "Druhé miesto je pre Gina Mädera," doplnil.

VIDEO: Pád Taliana Filippa Zanu v čase od 4:35 min

Svojou chybou Zana daroval víťazstvo tímovému kolegovi. Pre Kolumbijčana Jesúsa Davida Peňu bolo prvé v profesionálnej kariére. Paradoxom je, že on spadol v tej istej zákrute, no pri prvom z dvoch zjazdov z Kolovratu.

"Myslel som, že zastavím pri ňom (Zanovi, pozn.), ale športový riaditeľ mi do vysielačky povedal, aby som si išiel za etapovým víťazstvom.

Bol som veľmi rýchly v tom zjazde. On spadol v rovnakej zákrute ako ja predtým. Pamätal som si ju a preto som druhýkrát brzdil," povedal Peňa.

Paradoxom je, že Zana, ktorý po nepríjemnom páde neutrpel žiadne zranenie a dokonca mohol pokračovať na tom istom bicykli, sa stal novým lídrom celkového poradia o jednu sekundu pred Diegom Ulissim.

V nedeľu je na programe prevažne rovinatá etapa, a tak má Zana veľkú šancu na to, aby si pripísal piaty triumf v kariére. Jeho najväčším úspechom je etapové víťazstvo z 18. etapy tohtoročného Giro d'Italia.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»VIDEO: Ďalší pád cyklistu v zjazde. Talian hrozivo preletel cez riadidlá