Majster sveta sa vrátil na víťaznú vlnu, Sagan stratil viac ako minútu

Talian Filippo Ganna.
Talian Filippo Ganna. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|7. mar 2022 o 17:35

Tadej Pogačar obsadil tretie miesto.

Tirreno Adriatico 2022

1. etapa: (časovka v Lido di Camaiore, 13,9 km):

1.

Filippo Ganna

Taliansko

Ineos Grenadiers

15:17 min

2.

Remco Evenepoel 

Belgicko

Quick-Step Alpha Vinyl

+ 11 s

3.

Tadej Pogačar

Slovinsko

UAE Team Emirates

+ 18 s

4.

Kasper Asgreen

Dánsko

Quick-Step Alpha Vinyl

+ 24 s

6.

Alex Dowsett

Veľká Británia

Israel - Premier Tech

+ 25 s

6.

Thymen Arensman

Holandsko

Team DSM

+ 28 s

87.

Peter Sagan

Slovensko

TotalEnergies

+ 1:22 min

BRATISLAVA. Taliansky cyklista Filippo Ganna opäť raz potvrdil status najlepšieho časovkára v súčasnom profesionálnom pelotóne.

Svetový šampión suverénne vyhral úvodnú etapu pretekov Tirreno Adriatico, a tak bude mať v zajtrajšej etape modrý dres pre lídra celkovej klasifikácie.

Na medzičase mal len dvojsekundový náskok pred Remcom Evenepoelom, ale v druhej časti 14-kilometrovej rovinatej trasy dokázal zabrať a na talentovaného belgického mladíka získal ďalších deväť sekúnd.

"Tieto preteky zbožňujem a veľmi som dnes chcel vyhrať. Je to pre mňa dobrý výsledok. Na trati trochu fúkalo. Vedel som, že pokiaľ pôjdem rýchlosťou okolo 55 km/h, tak to bude pre mňa dobré," povedal Ganna v televíznom rozhovore.

Zaujímavosťou je, že posledným Talianom, ktorý viedol celkovú klasifikáciu na pretekoch Tirreno Adriatico bol ešte v roku 2018 Damiano Caruso. 

Zároveň sa Ganna vrátil na víťaznú vlnu, pretože na nedávnych pretekoch Okolo SAE ho prekvapujúco zdolal Švajčiar Stefan Bissegger.

Evenepoel, ktorý by mal vyzvať Tadeja Pogačara v súboji o celkové prvenstvo, však mohol byť spokojný, pretože na Slovinca získal sedem sekúnd.

Na Pogačarovi sa prejavila únava z náročného programu. Ešte v sobotu zvíťazil na klasike Strade Bianche po parádnom 50-kilometrovom sóle.

Na štarte pretekov "Dvoch morí" nechýbal ani Peter Sagan. Slovenský cyklista nemal v časovke výraznejšie ambície, šetril sily a obsadil 87. miesto.

Rodák zo Žiliny vyhral na Tirreno Adriatico už sedem etáp, čo je najviac spomedzi aktívnych cyklistov. Na jubilejné dvadsiate pódium (7-9-3) bude mať tento rok tri šance, pričom prvá z nich sa mu naskytá už v utorok.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Majster sveta sa vrátil na víťaznú vlnu, Sagan stratil viac ako minútu