Sagan sa vrátil do tréningu, súťažiť však nebude viac ako mesiac

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: Reuters)
Sportnet|29. apr 2022 o 15:22

Trojnásobný majster sveta poďakoval tímu za podporu.

BRATISLAVA. Po takmer mesačnej pauze dostal slovenský cyklista Peter Sagan od lekárov tímu TotalEnergies zelenú a vrátil sa do tréningového procesu.

Trojnásobný majster sveta mal v ostatnom období zdravotné problémy, pre ktoré vynechal aj monumentálne klasiky Okolo Flámska a Paríž - Roubaix. 

Naposledy súťažil na pretekoch Cycliste Sarthe, v druhej etape sa však rozhodol odstúpiť. "Necítil sa dobre. Mal nezvyča jnú bolesť v nohách a na hrudi. Nevieme, čo sa stalo," uviedol vtedy jeho mediálny manažér Gabriele Uboldi. 

Sagan v januári prekonal ochorenie Covid-19, ktoré ho výrazne pribrzdilo v príprave na jarnú časť sezóny. Navyše, pridružili sa k tomu aj ďalšie zdravotné problémy, a tak musel absolvovať množstvo vyšetrení. 

Uboldi priznal, že počas deväťročnej spolupráce na tom Sagan nikdy nebol takto zle a spomenuté menšie etapové preteky vo Francúzsku by za bežných okolností dokončil, aj keby nebol stopercentne fit. 

Namiesto bojov na dlažobných kockách tak bol slovenský cyklista v opatere lekárov. Z návratu na bicykel neskrýval radosť. 

"Som veľmi šťastný, že môžem pokračovať v tréningu. Chcel by som poďakovať celému tímu TotalEnergies, ktorý ma počas tohto komplikovaného obdobia neustále podporoval.

Najmä Jeanovi-Renému Bernaudeauovi, Louisovi Noisetteovi (tímový lekár) a môjmu trénerovi Jensovi van Beylenovi," cituje Sagana francúzsky tím.

Zároveň informoval o tom, že Saganova príprava bude od 12. mája do 5. júna pokračovať v Utahu a až potom by sa mohol vrátiť do súťažného kolotoča.

Zatiaľ platí, že by rodák zo Žiliny mal štartovať na etapových pretekoch Okolo Švajčiarska (12. - 21. júna) a jeho veľkým cieľom je Tour de France.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sagan sa vrátil do tréningu, súťažiť však nebude viac ako mesiac