Výkony Pogačara sú nadľudské. Sagana zaradil počítač do Top 10

Tadej Pogačar.
Tadej Pogačar. (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|19. mar 2022 o 06:00

Kto sú favoriti 113. ročníka klasiky Miláno – San Remo?

BRATISLAVA. Keď v roku 2020 vyhral Tour de France, bol to šok. Mal iba 21 rokov a hoci sa po celý čas výborne držal svojho krajana Primoža Rogliča, pred časovkou na neho strácal 57 sekúnd. 

Výkonom akoby z inej planéty však rozdrvil konkurenciu a získal žltý dres. Zrazu celý svet vedel, kto je Tadej Pogačar.

Odvtedy na takmer žiadnych pretekoch vyložene nesklamal. Do tejto kategórie možno zaradiť snáď len 33. a 37. miesto z majstrovstiev sveta. Nič viac.

Vyhral poltucet etapových podujatí, vrátane Tour de France 2021, a na jeho konto postupne pribúdajú aj monumentálne víťazstvá.

Vlani vyhral najstaršiu klasiku Liége - Bastogne - Liége, keď v záverečnom špurte zdolal aj favoritov ako Julian Alaphilippe či Alejandro Valverde. 

Na jeseň ukončil skvelú sezónu triumfom na Okolo Lombardska a teraz si robí zálusk na ďalšie monumentálne víťazstvo z talianskych ciest. V sobotu sú na programe najdlhšie jednorazové preteky, klasika Miláno – San Remo. 

Klasika šprintérov? Už dávno nie

Miláno – San Remo boli preteky, ktoré pravidelne vyhrávali šprintéri - Mark Cavendish, Alexander Kristoff, John Degenkolb či Arnaud Démare.

Od triumfu francúzskeho šprintéra (2016) však prebrali réžiu do vlastných rúk najmä klasikári. Po sólovom útoku vyhral Jasper Stuyven či Vincenzo Nibali a o niečo podobné sa bude pokúšať aj Pogačar.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Výkony Pogačara sú nadľudské. Sagana zaradil počítač do Top 10