Peťo to bude mať ťažké, vraví Juraj Sagan. Na jeho rozlúčku má prísť 10-tisíc fanúšikov

Peter Sagan má z majstrovstiev Slovenska osem titulov z cestných pretekov.
Peter Sagan má z majstrovstiev Slovenska osem titulov z cestných pretekov. (Autor: TASR)
Miloslav Šebela|22. jún 2023 o 07:00

V Tlmačoch sa uskutočnia majstrovstvá Česka a Slovenska v cyklistike.

BRATISLAVA. Táto séria je unikátna nielen na Slovensku ale aj vo svete. Ťažko hľadať podobnú. Od roku 2011 si všetky slovenské tituly v cestnej cyklistike v kategórii elite delili bratia. Peter a Juraj Saganovci nikoho pred seba nepustili na domácich majstrovstvách už 12 rokov.

S trochou zveličenia by sa dalo povedať, že majstrovstvá Slovenska by sa mali premenovať na šampionát rodiny Saganovcov.

Naposledy nebol majstrom ani jeden z bratov v roku 2010. Vtedy to mali súperi o niečo ľahšie. Ani jeden zo Saganovcov vtedy v Kyjove totiž neštartoval.

Sériu môže predĺžiť už tento víkend Peter Sagan na 13 rokov. Spoločné majstrovstvá ČR a SR sa od štvrtka konajú v Tlmačoch.

Bratia prvý raz ako súperi

Tento šampionát však zrejme bude mať prívlastok posledný. Peter Sagan sa chce sústrediť na horskú cyklistiku. V Tlmačoch budú mať slovenskí fanúšikovia možnosť rozlúčiť sa s ním.

Sagan bude bojovať o rekordný deviaty slovenský titul. Zároveň by to bolo jeho prvé víťazstvo po roku.

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: Reuters)

V Tlmačoch bude okrem toho prvý raz v kariére na štarte jediný zástupca svojho tímu. V minulosti s ním v rovnakých farbách štartoval brat Juraj, Erik Baška či Michael Kolář. Počas pretekov mali spoločnú stratégiu.

Teraz bude Sagan proti kontinentálnym tímom sám. Dokonca bude prvý raz brat Juraj jeho súperom, keďže je športovým riaditeľom v novom slovenskom kontinentálnom tíme RRK Group Pierre Baguette Benzinol.

„Po prvýkrát to pre nás bude o niečo iné. Áno, prvýkrát pôjdeme proti sebe. Aj keď ja budem v aute, a Peťo na bicykli. Uvidíme, aké to bude. Našim cieľom bude vybojovať, čo najviac medailových umiestnení. Verím, že chalani budú dobre pripravení,“ reagoval Juraj Sagan pre Sportnet.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Peťo to bude mať ťažké, vraví Juraj Sagan. Na jeho rozlúčku má prísť 10-tisíc fanúšikov