Favorit skončil v policajnej cele. Van der Poel o titul nezabojoval

Mathieu van der Poel (vľavo) pred štartom MS v cyklistike.
Mathieu van der Poel (vľavo) pred štartom MS v cyklistike. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|25. sep 2022 o 07:00

Holanďan napadol dve dievčatá.

WOLLONGONG. Bol jedným z favoritov a chcel bojovať o medailu. „Obetoval som v príprave veľmi veľa,“ vravel Mathieu van der Poel pred štartom na svetovom šampionáte.

Holanďan vyhral posledné tri preteky pred MS. Vo Wollongongu však veľa nechýbalo k tomu, aby do pretekov takmer vôbec nezasiahol.

Pred jedným z vrcholov sezóny prežil doslova nočnú moru. „Pred štvrtou hodinou som nebol v posteli,“ hovoril van der Poel pre belgickú televíziu Sporza. 

Holanďan tvrdí, že sa stal obeťou detí, ktoré ho v neskorých večerných hodinách rušili. Neustále mu búchali na dvere hotelovej izby a správali sa hlučne. 

Podľa Sporza sa van der Poel nahneval, na deti nakričal a jedno z dvoch dievčat zranil. Následne ho o pol jedenástej večer zatkla austrálska polícia. 

„Pokúsim sa súťažiť aj s tým málom spánku, ktorý som mal. Možno to pôjde na adrenalíne. Rozhodne to nebolo vtipné. Ale musím sa s tým vysporiadať,“ vravel ráno pred pretekmi pre Sporza. Napokon odstúpil po 35 kilometroch. 

Van der Poel priznal, že keď prosil dve dievčatá, aby ho prestali rušiť, tak si nebral servítku pred ústa a reagoval podráždene. 

Aj austrálska polícia informovala o zadržaní holandského cyklistu. Van der Poel sa dostal do verbálnej potýčky s dvomi dievčatami vo veku 13 a 14 rokov. 

„Obe dievčatá van der Poel sotil a je za to obvinený. Jedno z dievčat spadlo, druhé narazilo do steny a má menšie poranenie,“ uviedla polícia v stanovisku.

Van der Poelovi zabavili pas a hrozí, že v Austrálii bude musieť zotrvať niekoľko týždňov. Prvé vypočutie pred súdom by malo byť v utorok. 

Manažér holandskej reprezentácie Christoph Roodhooft potvrdil pre Sporza, že van der Poel bol pred pretekmi v cele.

„Bol veľmi sklamaný, pretože dva mesiace sa koncentroval na tieto preteky a dostal sa do formy po veľmi zlých výsledkoch na Tour de France. Naozaj mal obrovskú smolu,“ uviedol Roodhooft.

Holanďania mali na týchto majstrovstvách sveta smolu. Bauke Molema čelil dvom útokom čajok. Jedna ho napadla aj počas zmiešanej tímovej časovky.

Annemiek van Vleutenová mala zase nešťastný pád v rovnakých pretekoch. Pri páde utrpela menšiu fraktúru lakťa. Našťastie to neovplyvnilo jej výkon v cestných pretekoch a stala sa majsterkou sveta. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Favorit skončil v policajnej cele. Van der Poel o titul nezabojoval