Nový slovenský tím má prvý bronz a dostal sa aj na Eurosport

Marek Čanecký vybojoval pre tím RRK Group Pierre Baguette Benzinol bronz na majstrovstvách Slovenska v časovke.
Marek Čanecký vybojoval pre tím RRK Group Pierre Baguette Benzinol bronz na majstrovstvách Slovenska v časovke. (Autor: Soňa Niková/SZC)
Miloslav Šebela|28. jún 2023 o 14:10

Športovým riaditeľom RRK Group Pierre Baguette Benzinol je Juraj Sagan.

BRATISLAVA. Cyklisti v bielych dresoch už sedeli okolo karavanu, bavili sa o pretekoch a odpočívali.

Hodinu po spoločných majstrovstvách Slovenska a Česka, ktoré sa konali v Tlmačoch, pomaly utíchal ruch. Prebehlo vyhlásenie víťazov a hlavnou témou bol pád Petra Sagana v šprinte.

Fanúšikovia sa pomaly začali rozchádzať a organizátori už rozoberali bariéry v priestoroch cieľa.

Juraj Sagan sa však ani viac ako hodinu po pretekoch nezastavil. Prvý rok je v pozícii športového riaditeľa nového slovenského tímu RRK Group Pierre Baguette Benzinol.

Ani po pretekoch sa nezastavil

Po pretekoch balil vybavenie, bol vrátiť vysielačky, do toho mu každú chvíľu vyzváňa telefón. Vlani štartoval na šampionáte ešte ako pretekár, preteky v Mladej Vožnici v Čechách však nedokončil.

V novej pozícii má oveľa viac povinností.

„Je to určite iné. Náročnejšie po organizačnej stránke. Počas pretekov musím riešiť s chalanmi taktiku. Keď máme chalana v úniku, aby sme mali zabezpečenie v neutrálnom aute. Musel som sa postarať, aby tam boli fľaše, energetické gély aj náhradné kolesá. Neustále niečo riešim. Vôbec sa nenudím,“ opisoval.

Juraj Sagan.
Juraj Sagan. (Autor: TASR)

„Čerpám najmä zo skúseností, ktoré som získal počas kariéry. Myslím, že dokážem veľa vecí v pretekoch predvídať. Sledujem, kto má akú formu a snažím sa využiť z každých pretekov maximum," vraví. 

Z majstrovstiev majú prvý bronz

Kontinentáln tím RRK Group Pierre Baguette Benzinol súťaží len od marca. Už pri vzniku si dal ambiciózny cieľ vybojovať na spoločných majstrovstvách nejaké medailové umiestnenie.

Dosiahol ho Marek Čanecký v časovke, kde obsadil tretiu priečku.

V cestných pretekoch sa to jazdcom nepodarilo ani v hodnotení českého šampionátu, ani v slovenskom poradí.

„Mali sme na štarte slušné zastúpenie. Viacerí chalani mali dobrú formu a verili sme, že by sme aspoň jednu medailu mohli získať.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Nový slovenský tím má prvý bronz a dostal sa aj na Eurosport