Mohol vyrovnať rekord Sagana. Alaphilippe zrejme prišiel o MS

Julian Alaphilippe.
Julian Alaphilippe. (Autor: Reuters)
Sportnet|31. aug 2022 o 16:54

Po páde na Vuelte sa držal za kľúčnu kosť.

BRATISLAVA. Francúzsky cyklista Julian Alaphilippe predčasne skončil na španielskych prestížnych pretekoch Vuelta a Espaňa.

Jazdec tímu Quick-Step Alpha Vinyl spadol približne 65 kilometrov pred cieľom 11. etapy, ktorá viedla z ElPozo Alimentación do Cabo de Gata.

Okamžite sa držal za pravú kľúčnu kosť a jeho tvár krivila bolestivá grimasa. Po niekoľkých minútach mu lekári dali zranené rameno do dlahy a za potlesku fanúšikov stojacich popri trati ho odniesli do sanitky.

Alaphilippe má tento rok veľkú smolu na zranenia. Na monumentálnej klasike Liége -Bastogne - Liége mal hrozivý pád, po ktorom musel dva mesiace nútene pauzovať a prišiel aj o Tour de France.

"Mal som oňho veľký strach. Spadol som na rovnakej strane cesty ako Julian. Bol tri metre pod úrovňou cesty. Pribehol som k nemu a povedal mi, že sa nemôže hýbať," opisoval v apríli udalosti Romain Bardet. 

Po ďalšom páde je veľmi pravdepodobné, že Francúz príde aj o možnosť napodobniť Petra Sagana a tretíkrát po sebe získať dúhový dres majstra sveta.

"Je to veľká strata pre francúzsky tím. Myslím si, že je nereálne, aby Alaphilippe cestoval do Austrálie," povedal v priamom prenose Štěpán Straka.

"Aj keby bol schopný jazdiť na bicykli, neviem či by to vôbec malo cenu. Obhajoba titulu sa zrejme rozplýva," dodal komentátor Eurosportu.

Svetový šampionát v austrálskom Wollongong tradične vrcholí pretekmi mužov kategórie Elite, ktoré sú na programe 25. septembra.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Mohol vyrovnať rekord Sagana. Alaphilippe zrejme prišiel o MS