VIDEO: Divák spôsobil pád na MS, takmer naň doplatil aj Peter Sagan

Peter Sagan sa tesne vyhol pádu Jakea Stewarta na MS v cyklistike 2022.
Peter Sagan sa tesne vyhol pádu Jakea Stewarta na MS v cyklistike 2022. (Autor: Tom McQuillan/ twitter)
Sportnet|25. sep 2022 o 06:40

Pád britského cyklistu pripomenul incident z Tour de France.

WOLLONGONG. Nechýbalo veľa a slovenský cyklista Peter Sagan mohol mať nepríjemný pád počas pretekov s hromadným štartom na MS.

V čase, keď do konca zostalo 108 kilometrov sa dostal na čelo pelotónu a bez problémov zvládal stúpanie. V tom však tesne pred ním spadol britský pretekár Jake Stewart, ktorému sa do kolesa zaplietla austrálska vlajka.

Jazdec tímu Groupama - FDJ sa hneval na jedného z fanúšikov. Stewart spadol pred trojnásobným majstrom sveta, ktorý si navyše v daný moment čistil okuliare a nemal riadidlá pevne v rukách.

Rodák zo Žiliny to ale dokázal ustáť. "Tým, že nedržal riadidlá pevne, tak nemal možnosť reagovať, ale zvládol to dobre," povedal Petr Benčík.

"Ale to je Peťo Sagan. Na Paríž-Roubaix pred ním spadli pretekári a on ich preskočil a išiel ďalej. Je to o technike, ktorú má. Verí si a ide s chladnou hlavou," reagoval na neho v priamom prenose ČT Sport Lubor Tesař.

Stewart sa po páde rýchlo posadil späť na bicykel a bez výraznejších odrenín či zdravotných problémov mohol pokračovať. Mal aj šťastie. Tým, že sa incident stal počas stúpania, tak cyklisti nedosahovali vysokú rýchlosť.

Tento moment však pripomenul situáciu z Tour de France 2021, kde jedna z fanúšičiek chcela transparentom pozdraviť starých rodičov, no zhodila Tonyho Martina a s ním aj podstatnú časť rozbehnutého pelotónu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»VIDEO: Divák spôsobil pád na MS, takmer naň doplatil aj Peter Sagan