Prestup do Ineosu sa nekoná. Evenepoel zostane v Quick Stepe aj ďalšie roky

Remco Evenpoel sa stal majstrom sveta v časovke v roku 2023.
Remco Evenpoel sa stal majstrom sveta v časovke v roku 2023. (Autor: TASR/ PA via AP)
TASR|18. aug 2023 o 15:37

Mám zmluvu do roku 2026 a dodržím ju, povedal.

BRUSEL. Belgický cyklista Remco Evenepoel ukončil špekulácie o svojom možnom prestupe do Ineosu-Grenadiers a v piatok oznámil, že zostane v tíme Soudal - Quick Step až do konca kontraktu v roku 2026.

Čerstvý majster sveta z časovky v Glasgowe by mal na budúci rok premiérovo zabojovať o pódium na najslávnejších pretekoch Tour de France.

Quick Step aj preto tento týždeň angažoval skúseného španielskeho vrchára Mikela Landu a chce sa viac zamerať na podujatia Grand Tour.

"Mám zmluvu do roku 2026 a dodržím ju. Kontrakt je kontrakt. Nemôžete len tak odísť a povedať: 'želám vám všetko najlepšie a dovidenia'. Cyklistika nie je futbal," povedal dvadsaťtriročný univerzál, ktorý v prebiehajúcej sezóne nazbieral už jedenásť triumfov.

Okrem časovky na MS vyhral po 30 km dlhom sóle monument Liége - Bastogne - Liége, preteky Okolo SAE či klasiku v San Sebastiane a našliapnuté mal aj na triumf na Gire, kde vyhral obe časovky, no po pozitívnom teste na koronavírus musel v 9. etape odstúpiť z pozície lídra.

Najbližšie ho čaká španielska Vuelta, ktorú vyhral vlani pri svojej premiére.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Prestup do Ineosu sa nekoná. Evenepoel zostane v Quick Stepe aj ďalšie roky