Vueltu sme si skrátili o 11 etáp, smial sa Holanďan. Lietadlo s cyklistami pristálo inde

Belgičan Remco Evenepoel (v strede) počas Vuelta a Espaňa 2023.
Belgičan Remco Evenepoel (v strede) počas Vuelta a Espaňa 2023. (Autor: Reuters)
Miloslav Šebela|4. sep 2023 o 12:36

Organizátorov Vuelty trápia problémy každý deň.

VALLADOLID. Španielska Grand Tour je tento rok sériou bizarných a nečakaných situácií, ktoré mnohým cyklistom len komplikujú život. Etapa, ktorá prebehne bez problémov, je skôr výnimkou. 

V nedeľu napríklad museli organizátori posunúť cieľ etapy o dva kilometre, pretože pred cieľom bola celá cesta pokrytá bahnom. 

V pondelok je na Vuelte voľný deň a pelotón sa už v nedeľu večer mal letecky presunúť z Murcie do Valladolidu, kde bude v utorok časovka. 

Skrátili sme Vueltu, smial sa Bol

Cyklisti sa snažia vždy využiť voľný deň, čo najviac a oddýchnuť si. Bohužiaľ viacerí mali smolu a do postele sa v nedeľu ani nedostali. Až v pondelok neskoro po polnoci.

Cyklisti sa do Valladolidu presúvali letecky. A kým prvý let prebehol presne podľa plánu, druhý nie. Pre veľmi zlé počasie ho museli odkloniť a lietadlo pristálo v Madride. 

Tam má pritom Vuelta finišovať o dva týždne. 

„Skrátili sme si Vueltu o 11 etáp,“ žartoval najskôr holandský pretekár Jetse Bol. Lenže veselá nálada ho prešla, keďže z Madridu sa na hotel do Valladolidu museli presunúť pretekári autobusmi. Do postele sa tak dostali niektorí až o tretej hodine nad ránom. 

„Príchod na hotel 3.15... Dovtedy sme nemali žiadne jedlo... V časoch, keď si vážite každý gram jedla a robíte všetko v prospech regenerácie, vám toto veľmi na morálke nepridá,“ hneval sa Edward Theuns. 

Španielsko bičuje dážď a povodne

Viacerí to však brali skôr s úsmevom. 

„Podľa mňa to musí byť karma,“ napísal Romain Bardet. „Presuny lietadlom o tejto hodine už na Grand Tour nepatria.“ 

Bardet narážal na neskorý presun, ktorý neprebehol hladko. 

Polovica pelotónu, v ktorom boli jazdci tímov Jumbo, Soudal Quick-Step, dorazila na hotel o niečo skôr vďaka tomu, že prvé lietadlo ešte vo Valladolide úspešne pristálo. 

Španielsko posledné dni trápia intenzívne dažde, ktoré spôsobili na niektorých miesstach záplavy. Zaplavené bolo aj madridské metro.

Na sociálnych sieťach kolujú zábery z búrky v španielskej obci. Vo Valladolide pršalo v nedeľu niekoľko hodín. 

Logistický chaos nie je prvým incidentom na tejto Vuelte. Kvôli zlému počasiu boli problémy s meraním času v druhej a ôsmej etape. Okrem toho tímová časovka v Barcelone prebehla prakticky v tme. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Vueltu sme si skrátili o 11 etáp, smial sa Holanďan. Lietadlo s cyklistami pristálo inde