Teší sa aj víťaz Okolo Slovenska, na ME získal zlato v tímovej súťaži

Francúzsky cyklista Rémi Cavagna na pretekoch Okolo Slovenska 2023.
Francúzsky cyklista Rémi Cavagna na pretekoch Okolo Slovenska 2023. (Autor: Ján Melicher)
Sportnet|21. sep 2023 o 17:00

V juniorskej kategórii uspelo talianske družstvo.

ME v cestnej cyklistike 2023

Tímová súťaž (Emmen - Emmen, 38,4km):

1.

Francúzsko

44:23 min

2. 

Taliansko

+ 4 s

3.

Nemecko

+ 23 s

4.

Holandsko

+ 24 s

5.

Poľsko

+ 39 s

6.

Švajčiarsko

+ 57 s

7.

Belgicko

+ 3:46 min

8.

Ukrajina

+ 4:34 min

EMMEN. Štvrtkovú časovku zmiešaných tímov na ME v cestnej cyklistike v holandskom Emmene ovládli reprezentanti Francúzska.

Po mužskom úseku síce malo pomerne nádejný náskok Taliansko, ale napokon v konfrontácii s krajinou galského kohúta zaostalo o štyri sekundy.

V drese Francúzska sa tak teší zo zlatej medaily aj Rémi Cavagna, ktorý minulý týždeň suverénne vyhral etapové preteky Okolo Slovenska.

Spolu s ním boli v tíme Bruno Armirail, Benjamin Thomas a tri ženské kolegyne Juliette Labousová, Cédrine Kerbaolová a Audrey Cordonová-Ragotová.

VIDEO: Francúzsko vyhralo tímovú súťaž na ME v cyklistike 2023

Dramatický bol aj súboj o bronzovú medailu. Napokon v súboji s domácim Holandskom rozhodla jediná sekunda v prospech Nemecka.

Až na šiestom mieste skončili Švajčiari, na ktorých výkone sa výrazne podpísala absencia Stefana Künga, ktorý mal v stredu veľmi škaredený pád.

V juniorskej kategórii sa tešilo z titulu majstra Európy šesťčlenné talianske družstvo v zložení Andrea Bessega, Luca Giaimi, Andrea Montagner, Eleonora La Bellová, Alice Toniolliová a Federica Venturelliová.

Zloženie krajín na stupňoch víťazov bolo rovnaké ako v kategórii elite. S odstupom 25 sekúnd skončili druhí Nemci a bronz brali Francúzi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Teší sa aj víťaz Okolo Slovenska, na ME získal zlato v tímovej súťaži