Kuriózne ho zranilo prosecco. Girmay sa vracia po pauze k tréningu

Eritrejský cyklista Biniam Girmay.
Eritrejský cyklista Biniam Girmay. (Autor: TASR/AP)
TASR|25. máj 2022 o 16:55

Nešťastne si zranením ukončil pôsobenie na Gire.

LAVARONE. Eritrejský cyklista Biniam Girmay by sa mal vrátiť do tréningového procesu do desiatich dní.

Dvadsaťdvaročný pretekár sa zotavuje po kurióznom zranení, keď ho pri oslavách triumfu v 10. etape Giro d'Italia pri otváraní fľaše Prosecca trafila do ľavého oka korková zátka.

Girmay si tak nešťastnými oslavami sám ukončil pôsobenie na tohtoročných pretekoch, keďže rovno z pódia ho museli odviezť do nemocnice v Jesi.

"Biniam Girmay podstúpil v utorok v Belgicku nové vyšetrenie. Jeho oko potrebuje ešte odpočinok, no Biniam by mal začať s tréningom v priebehu nasledujúcich desiatich dní," uviedol v stredu jeho tím Intermarché-Wanty-Gobert.

Girmay triumfoval v etape, ktorá viedla z Pescary do Jesi a merala 196 km. Dvadsaťdvaročný jazdec uspel v záverečnom špurte pred Holanďanom Mathieuom van der Poelom (Alpecin-Fenix) a stal sa prvým africkým víťazom etapy na Gire.

"Už sa cítim lepšie, som rád, že nebudem mať žiadne následky. Dúfam, že budem môcť pretekať po krátkom oddychu doma v Asmare.

Stále sledujem náš tím na Gire a teším sa z ďalšieho úspechu," povedal Girmay, ktorého tímový kolega Jan Hirt z Česka vyhral utorňajšiu 16. etapu. Informovala agentúra AFP.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Kuriózne ho zranilo prosecco. Girmay sa vracia po pauze k tréningu