Cverna a Pirát ukázali výbornú šou a odniesli si remízu

Vladimír Bilohuščin|27. dec 2021 o 21:58

Súboj dvoch ťažkotonážnikov si pýtal piate kolo.

BRNO: ´Prosím ťa Alex, nastúp do toho zápasu.´ Tak zneli slová Samuela ´Piráta´ Krištofiča pred súbojom s Alexom Cvernom. Po početných zraneniach a kusiskom smoly sa Cverna konečne objavil v zápase, aj keď mal na prípravu iba niečo viac ako 2 týždne.

Pirát pôvodne taktiež nemal figurovať na podujatí FNC, presun zápasu v Oktagon MMA s Patrikom Kinclom, mu ale dal možnosť porovnať si sily s takmer o 30 kíl ťažším súperom a tak nič nebránilo tomuto zaujímavému stretu.

Súboj generácií

Ako sa dalo predpokladať, Pirát bol už od úvodu ľahký na nohách. Súboj ťažkých váh bolo poriadne cítiť, keď to po každom údere otriaslo ringom. Prvé kolo prinieslo aj vtipné momenty, keď sa Krištofič ocitol až trikrát na zemi. 

V druhom kole zrýchlil už aj Cverna, ktorý má na konte viac ako 200 zápasov v boxe a ukázal, že je hrozbou. Krištofičovi sa ale jedným z úderov podarilo rozťať Cvernove pravé obočie. Veľmi tesné druhé kolo.

Poriadna mela v klinči rozbehla tretie kolo. Séria úderov a natlačenie na súpera, to bola taktika Krištofiča, na druhej strane Cverna bodoval krátkymi zdvihákmi a hlavne úder pravým hákom v polovici kola otriasol Pirátom. Ďalšie kolo vo vysokom tempe.

Do štvrtého kola šiel podľa tipérov ako favorit Alex Cverna, o výsledku to ale veľa nenapovedalo, keďže priebeh bol naozaj vyrovnaný. Miestami sa zdalo, že bojovníci sa začali súbojom poriadne baviť, keď nebolo núdzu ani o slovné výmeny, hlavne zo stany Piráta.

Posledné sekundy priniesli ošetrenie Cvernu a pád oboch bojovníkov, ktorý pripomenul divákom, že proti sebe stoja MMA bojovníci. Veľmi zábavný súboj.

Rozhodcovia nakoniec prisúdili výhru na obe strany, keď súboj skončil remízou.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Cverna a Pirát ukázali výbornú šou a odniesli si remízu