Chce mať viac trofejí ako Messi? Ronaldo obvinil šéfa magazínu z klamstva

Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|29. nov 2021 o 20:54

Prestížnu cenu odovzdajú v pondelok večer.

MANCHESTER, BRATISLAVA. Cristiano Ronaldo sa hnevá. Futbalový útočník Manchester United obvinil šéfredaktora magazínu France Footballu z klamstva.

Pascal Ferre pre New York Times povedal, že portugalská superhviezda mu prezradila, po čom túži. Ronaldo chce podľa neho ukončiť kariéru s väčším počtom ocenení Zlatá lopta ako jeho dlhoročný rival, Argentínčan Lionel Messi. 

"Viem, pretože mi to povedal," citovali médiá Ferreho. 

Ronaldo dôrazne poprel, že k takémuto rozhovoru došlo, a kritizoval Ferreho za to, že zneužil jeho meno na svoju propagáciu a propagáciu pozície, ktorú zastáva. France Football je dlhoročný organizátor ankety Zlatá lopta, víťaza za rok 2021 vyhlásia v pondelok večer.

"Pascal Ferré klamal, zneužil moje meno na svoju propagáciu a na propagáciu pozície, ktorú zastáva. Je neprijateľné, aby zodpovedný za udeľovanie takejto prestížnej ceny takto klamal, v absolútnej neúcte k niekomu, kto vždy rešpektoval France Football a Zlatú lopta.

A klamal aj v pondelok, keď dnes ospravedlňoval moju neúčasť na slávnostnom vyhlasovaní údajnou karanténou, na ktorú neexistuje dôvod," napísal Ronaldo na instagrame a pokračoval:

"Vždy gratulujem tým, ktorí zvíťazia, v rámci fair play, ktorým sa od začiatku kariéry riadim. A robím to preto, lebo nikdy proti nikomu nevystupujem. Vždy hrám a vyhrávam za seba a za kluby, ktoré reprezentujem. Nevyhrávam proti nikomu.

Mojou najväčšou ambíciou je získavať tituly pre reprezentáciu, za ktorú hrám a klub, za ktorý nastupujem. Mojou najväčšou ambíciou je byť dobrý vzor pre všetkých, ktorí sú alebo sa chcú stať profesionálnymi futbalistami." 

Hlavnými favoritmi na zisk Zlatej lopty za rok 2021 sú Poliak Robert Lewandowski a Lionel Messi.

Cristiano Ronaldo získal ocenenie zatiaľ päťkrát (2008, 2013, 2014, 2016, 2017), Messi šesťkrát (2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Chce mať viac trofejí ako Messi? Ronaldo obvinil šéfa magazínu z klamstva