Cíger: Cítim, že nová stolička je už horúca

Zdeno Cíger sa stal ôsmym trénerom slovenskej hokejovej reprezentácie.
Zdeno Cíger sa stal ôsmym trénerom slovenskej hokejovej reprezentácie. (Autor: TASR)
Marián Szűcs|19. aug 2015 o 16:15

Cíger zatiaľ bojkot neodvrátil. "Ak si na zväze myslia, že toto je normálny systém, potom máme ešte väčší problém, ako sme si mysleli,“ tvrdí líder nespokojných hokejistov Michal Handzuš.

BRATISLAVA. BRATISLAVA. „Už cítim, že tá stolička je horúca,“ zavtipkoval Zdeno Cíger, keď ho v stredu oficiálne predstavili ako nového kouča hokejovej reprezentácie.

Vedľa neho sedel nový generálny manažér národného tímu Róbert Švehla. Vedenie Slovenského zväzu ľadového hokeja verilo, že menovaním dvoch uznávaných a rešpektovaných osobností sa upokojí aj búrlivá atmosféra v slovenskom hokeji. Nestalo sa tak. Aspoň zatiaľ.

Skupina reprezentantov na čele s hviezdami z NHL totiž svoj postoj nezmenila. Hráčom prekáža spôsob, akým bol v júni Igor Nemeček zvolený za šéfa zväzu. Nateraz stále hrozí, že nespokojní hokejisti odmietnu pozvanie do národného tímu.

Cíger chce, aby zmäkli

Cíger si napriek tomu bojkot nepripúšťa. „Samozrejme, mám určité obavy. Je mi jasné, že keď veľa kvalitných hráčov odmietne reprezentovať, môže to byť problém. Ale nepripúšťam si to, chcem byť pozitívny a dúfam, že to dobre dopadne,“ reagoval.

„Trúfam si pokúsiť sa urovnať spory, treba ich hodiť za hlavu. Reprezentácia je česť. Neviem si predstaviť, že by neprišli. Budem rád, keď trošku zmäknú,“ doplnil Cíger.

ciger.jpg

Trúfam si pokúsiť sa urovnať spory, treba ich hodiť za hlavu, tvrdí nový tréner reprezentácie Zdeno Cíger. FOTO - TASR.

Švehla sa chce s hráčmi čo najskôr stretnúť a nájsť dohodu. Plánuje im ponúknuť aj miesta vo výkonnom výbore zväzu. „Sme otvorení tomu, aby sa niektoré veci zmenili tak, aby boli spokojní hráči aj my. Sme ochotní aj pustiť do výkonného výboru niektorých hráčov,“ naznačil Švehla.

Väčší problém, ako čakali

Nespokojní hráči vydali svoje vyhlásenie pred šiestimi týždňami, za celý ten čas však nedostali od vedenia zväzu žiadnu ponuku na rokovanie. „Nie, žiadna iniciatíva,“ hovorí Michal Handzuš.

Hráčom prekáža spôsob júnových volieb šéfa zväzu, považujú ho za nedemokratický.

„Nie sme proti nikomu, sme proti systému, ktorý je absurdný. Nie je v poriadku, keď

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Cíger: Cítim, že nová stolička je už horúca