Cieľom Trnavy v Moskve je uhrať prijateľný výsledok

SITA|16. aug 2011 o 17:11

V osemnásťčlennej výprave futbalistov FC Spartak Trnava, ktorá v stredu 17. augusta o 10.00 h odletí z Bratislavy do Moskvy, bude aj 31-ročný útočník Tomáš Oravec.

TRNAVA. V osemnásťčlennej výprave futbalistov FC Spartak Trnava, slovenského účastníka play-off Európskej ligy UEFA, ktorá v stredu 17. augusta o 10.00 h odletí z Bratislavy do Moskvy, bude aj 31-ročný útočník Tomáš Oravec.

Skúsený kanonier v drese "bílich andelov" absolvoval v sobotu 13. augusta corgoňligový duel s FK Senica (1:1).

"Oravca sme stihli doplniť na súpisku pre play-off Európskej ligy UEFA v stanovenej lehote, takže normálne s nami cestuje. A ak sa do štvrtka nič nečakané nestane, budeme ho môcť v súboji s Lokomotivom Moskva aj využiť. Pre nás je jeho príchod dobrou udalosťou, lebo v prvom zápase s Lokomotivom nemôžeme počítať s potrestaným útočníkom Ladislavom Tomačekom, ktorý musí stáť pre dve žlté karty," povedal v utorok pre agentúru SITA hlavný tréner FC Spartak Trnava Pavel Hoftych.

Veľký otáznik podľa Hoftycha zatiaľ visí aj nad krajným obrancom Ľubošom Hanzelom. Patrik Čarnota, ktorý videl červenú kartu v nadstavenom čase domácej postupovej drámy 3. predkola EL UEFA s Levski Sofia (2:1, 5:4 na pok. kopy, pozn.), dostal od disciplinárnej komisie UEFA jednozápasový dištanc.

Tréner Hoftych ho môže do zápasovej zostavy najskôr zaradiť až v odvete dvojsúboja play-off s Lokomotivom Moskva, ktorá sa bude hrať 25. augusta o 19.00 SELČ na Štadióne Antona Malatinského.

"Koro Koné bol v pondelok na vyšetrení magnetickou rezonanciou, ale vzhľadom na jeho momentálny zdravotný stav toto lekárske vyšetrenie nebolo robené pre tento zápas play-off EL EUFA, ktorý nás čaká v Moskve, ale s výhľadom na neskoršie obdobie. S ním môžeme počítať do zostavy až o niečo neskôr. Teraz sa musí v prvom rade dať dokopy po zdravotnej stránke," pokračoval Pavel Hoftych, ktorému absencia minimálne troch - štyroch hráčov zo základnej zostavy dosť nabúrala predstavy o prvom vystúpení v Moskve.

"Podľa mňa vysoké ambície by mal v prvom rade mať súper, ktorý je favoritom nášho vzájomného merania síl. My ideme do Moskvy s pokorou a s odhodlaním prekvapiť súpera, sťažiť mu pozíciu favorita a najmä uhrať v Moskve taký výsledok, aby bolo o čo hrať aj u nás doma - v trnavskej odvete play-off," načrtol prvý muž realizačného tímu FC Spartak Trnava.

Mimochodom, Trnavčania s rovnakým mottom - aby bolo v Trnave ešte o čo hrať - cestovali aj na prvý zápas 2. predkola EL UEFA do Tirany a neskôr aj na prvý duel 3. predkola EL UEFA do Sofie.

V hlavnom meste Albánska dosiahli bezgólovú remízu 0:0 a v hlavnom meste Bulharska zasa smoliarsku, ale "sľubnú prehru" 1:2. Oba tieto rezultáty im dávali šancu pobiť sa o postup ďalej a obe tieto možnosti zverenci trénera Pavla Hoftycha premenili na historický postup ďalej. Veď päťnásobný majster bývalého Československa nebol tak ďaleko v niektorej z európskych pohárových súťaží už takmer štyri desaťročia.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Cieľom Trnavy v Moskve je uhrať prijateľný výsledok