Cibulková začne Wimbledon proti Lučičovej

Dominika Cibulková.
Dominika Cibulková. (Autor: SITA/AP)
TASR|17. jún 2011 o 11:54

Hantuchová sa stretne v 1. kole Wimbledonu s kvalifikantkou, Cibulková si zahrá s Lučičovou, Rybáriková s Azarenkovou.

WIMBLEDON. Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková nastúpi v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone proti štvrtej nasadenej Bieloruske Victorii Azarenkovej. Rozhodol o tom piatkový žreb.

Dominika Cibulková sa na tráve All England Clubu ako nasadená dvadsaťštvorka na úvod stretne s Chorvátkou Mirjanou Lučičovou, Danielá Hantuchová si ako turnajová dvadsaťpäťka zmeria sily s kvalifikantkou.

Šancu dostať sa do hlavnej súťaže ešte majú Karol Beck, Lukáš Lacko a Zuzana Kučová, ktorých v piatok čakalo finále kvalifikácie.

V ženskej dvojhre je nasadenou jednotkou Dánka Caroline Wozniacka, ktorá sa stretne so Španielkou Arantxou Parrovou Santonjovou. Obhajkyňa titulu Američanka Serena Williamsová ako turnajová osmička nastúpi proti Francúzke Aravane Rezaiovej, Venus si zmeria sily s Uzbečkou Akgul Amanmuradovovou.

Sestry Serena a Venus Williamsové sa môžu na treťom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny Wimbledone v Londýne stretnúť až vo finále.

Obhajca trofeje v mužskej dvojhre najvyššie nasadený Španiel Rafael Nadal bude na úvod čeliť Američanovi Michaelovi Russellovi.

Druhého nasadeného grandslamového rekordéra Švajčiara Rogera Federera čaká Kazach Michail Kukuškin, turnajovú trojku Srba Novaka Djokoviča Francúz Jeremy Chardy. Obaja môžu podobne ako na Roland Garros naraziť na seba v semifinále. Na parížskej antuke triumfoval v štyroch setoch Federer a pripravil Djokovičovi prvú tohtoročnú prehru.

Najväčším ťahákom prvého kola by mal byť súboj Američana Johna Isnera s Francúzom Nicolasom Mahutom. Obaja nastúpia proti sebe rok po tom, čo vo Wimbledone odohrali najdlhší zápas v tenisovej histórii. Isner zvíťazil v dueli, ktorý sa dohrával počas troch dní, 6:4, 3:6, 6:7 (7), 7:6 (3), 70:68. Stretnutie sa hralo na kurte č. 18 a aktéri na ňom strávili nekonečných 11 hodín a päť minút.

Žreb Sloveniek vo Wimbledone:

Dominika CIBULKOVÁ (24-SR) - Mirjana Lučičová (Chor.)

Daniela HANTUCHOVÁ (25-SR) - kvalifikantka

Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) - Victoria Azarenková (4-Biel.)

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková začne Wimbledon proti Lučičovej