Cibulková: Z fanúšikov som mala zimomriavky

Dominika Cibulková.
Dominika Cibulková. (Autor: TASR)
SITA|16. apr 2011 o 18:16

"Videla som na tribúne Dominika Hrbatého, ktorý bol v minulosti mojím hrdinom, a keď sa mi nedarilo v prvom sete, povedala som si: makaj!," povedala po zápase s Jovanovskou Dominika Cibulková.

BRATISLAVA. Dominika Cibulková sa víťazstvom nad Bojanou Jovanovskou 2:1 na sety (4:6, 6:3, 6:1) v úvodnej z dvoch sobotňajších dvojhier v atraktívnom víkendovom bratislavskom stretnutí o svetovú skupinu Pohára federácie 2012 družstiev žien Slovensko - Srbsko postarala o prvý bod pre domáci tím.

Povestne húževnatá Slovenka pritom prehrávala o set a brejk, ale od stavu 4:6, 2:3* si pripísala proti čerstvej držiteľke BNP Paribas Heart Award 6 gemov v rade.

Fotogalériu zo sobotňajších dvojhier Fed Cupu si pozrite na tenis.sme.sk >>

Cibulková: Mohla by som zvíťaziť

"Dnes to otvorenie zápasu nebolo jednoduché, pretože som bola favoritka a mala som podržať náš tím. V prvom sete na mňa trochu doľahla nervozita, ale veľmi si cením, ako som dokázala otočiť vývoj duelu. Dodáva mi to veľa sebavedomia. Za stavu 0:2 v druhom sete som sa na seba nahnevala a povedala som si, že toto predsa nie je moja hra. Videla som na tribúne Dominika Hrbatého, ktorý bol v minulosti mojím hrdinom, a keď sa mi nedarilo v prvom sete, povedala som si: makaj!," povedala D. Cibulková.

"Ľudia boli neskutoční, bolo vidieť, že z ich povzbudzovania mám radosť aj ja na kurte. Vyburcovali ma a aj ja ich. Milujem prepojenie s publikom. Som rada, že som ľuďom, ktorí mi veľmi pomohli, dala bod a radosť. V treťom sete som miestami mala aj zimomriavky. Musím si tento zápas, ktorý som dokázala otočiť po prvom prehratom sete, uchovať dlho v pamäti."

Dvadsaťjedenročná rodáčka z Piešťan sa vyjadrila aj k svojmu nedeľňajšiemu zápasu, v ktorom by si mala zmerať sily s Anou Ivanovičovou: "Vždy je to na mne, aký podám výkon. Ana sa snaží hrať na dve loptičky, ak ale podám výkon ako proti Jovanovskej v treťom sete, mohla by som zvíťaziť."

Hantuchová má na dosah jubilejné víťazstvo

Daniela Hantuchová nenadviazala v druhej sobotňajšej dvojhre na víťazstvo Dominiky Cibulkovej a Ane Ivanovičovej podľahla hladko 2:6, 4:6.

"Bol to ťažký zápas, Ana hrala veľmi dobre. Ja som mala šance na začiatku prvého setu, celkovo som striedala dobré a slabšie okamihy. Myslím si, že súperka zvíťazila zaslúžene a najväčší rozdiel bol v prvom podaní. Môj servis nebol najlepší, prakticky celý zápas som hrala na druhom podaní. Súperka ma ničím neprekvapila, dobre ju poznám a viem, čo mám na ňu hrať. Ak mi to vychádza, tak nie je o čom, ale dnes bola Ana lepšia," povedala Daniela Hantuchová.

"Nepredviedla som to, čo som čakala. Je dosť frustrujúce, keď človek nedokáže na kurte ukázať svoj najlepší tenis. Možno som sa snažila až príliš, nevedela som sa uvoľniť. Ivanovičovej hra mi veľmi nevyhovuje, cítim sa byť stále pod tlakom. Myslím si, že proti Jankovičovej by som mala viac šancu tvoriť hru. Uvidíme, kto v nedeľu nastúpi. Fanúšikovia boli fantastickí a mňa veľmi mrzí, že som ich nedokázala potešiť víťazstvom."

Bývalá svetová jednotka Ivanovičová vyhlásila, že výsledok duelu neodzrkadľuje jeho skutočnú vyrovnanosť: "Bol to pre nás dôležitý bod, som rada, že som ho získala. Daniela nie je jednoduchá súperka, navyše v takej dobrej domácej atmosfére. Som však spokojná so svojím výkonom, dokázala som si udržať rytmus a hernú pohodu, Danielu som nepustila k jej typickej hre a vyrovnala som na 1:1. Obe sme začali nervózne. Zápas nebol až taký jednoznačný, ako naznačuje výsledok, naozaj to nebolo jednoduché. Bol to jeden z mojich najlepších výkonov v tejto súťaži. Atmosféra v tíme je veľmi dobrá, radi by sme vyhrali tento zápas."

Dvadsaťsedemročná popradská rodáčka Hantuchová si minimálne do nedele bude musieť počkať na svoj jubilejný 30. zápasový úspech vo Fed Cupe.

"Dôležité bude hodiť to za hlavu, čo ale v mojom prípade nie je vždy jednoduché. Musím sa dobre vyspať a snažiť sa myslieť pozitívne, zajtra je nový deň. Bolo by super, ak by sa mi práve v takomto dôležitom dueli podarilo dosiahnuť jubilejné víťazstvo. Spravím pre to všetko, či už nastúpi Jovanovská, alebo Jankovičová," uzavrela aktuálne 32. hráčka singlového rebríčka Hantuchová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Billie Jean King Cup»Cibulková: Z fanúšikov som mala zimomriavky