Cibulková vyradila v Moskve nasadenú jednotku

Dominika Cibulková
Dominika Cibulková (Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|21. okt 2011 o 15:20

Slovenská tenistka zdolala v Moskve jednotku turnaja Veru Zvonariovovú a postúpila do semifinále.

Agentúrny článok bol nahradený autorským o 17.10

BRATISLAVA/MOSKVA. Dominika Cibulková pokračuje vo výborných výkonoch aj na svojom poslednom turnaji roka v Moskve. Minulý týždeň uhrala finále v rakúskom Linci, kde prehrala so svetovou trojkou Petrou Kvitovou.

Zdolala svetovú päťku

Na ruskom Kremlin Cupe má tak ďalšiu šancu získať prvý turnajový titul, keď vyradila jednotku turnaja Veru Zvonariovovú po výsledku 4:6, 6:4 a 6:4. So svetovou päťkou tak upravila vzájomnú bilanciu na 2:3.

Cibulková zápas nezačala najlepšie, keď sa jej nedarilo v prvom sete podanie a následne rýchlo prehrávala 2:3. Skoncentrovala sa a stav dokázala otočiť.

„Bol to veľmi náročný zápas po fyzickej aj psychickej stránke, preto ma nesmierne teší, že som ho dokázala otočiť,“ povedala pre SME naša tenisová jednotka.

Zaujímavý bol najviac tretí rozhodujúci set, v ktorom sa obe súperky striedali vo vedení. Za stavu 3:2 pre Cibulkovú si Zvonariovová v strede gemu sadla na lavičku a nechala sa ošetrovať. Slovenku to trochu rozhodilo a Ruska si vzápätí udržala podanie.

Cibulková odplatila nečakané ošetrenie súperke za stavu 4:4 a 15:40 pri jej podaní. Rusku to vyviedlo z miery a gem prehrala. V ďalšej hre sa dostala pod tlak, prehrala si podanie a Cibulková mohla oslavovať cennú výhru.

„Nechcem povedať, že som jej niečo oplatila, keď som si zobrala čas na ošetrenie. Využila som túto možnosť a vyšlo to,“ opísala s úsmevom dvadsaťdvaročná tenistka.

Výborná útočná hra

Cibulkovú podľa vlastných slov veľmi povzbudilo, že dokázala v rozhodujúcej chvíli otočiť nepriaznivý stav s tak silnou súperkou. „Dôležité je, že som si zápas vyhrala sama. Hrala som agresívne a dokázala som zahrať viacero víťazných úderov. Ona sama chybu len tak nespraví, o to viac ma to teší.“

V súboji o finále v sobotu čaká Cibulkovú ďalšia Ruska Jelena Vesninová, s ktorou má nepriaznivú bilanciu 1:3. „Je to nepríjemná hráčka, hrá rýchlo a má dobrý servis. Budem sa však sústrediť hlavne na seba a verím, že vyhrám.“

Cibulková už prekonala vlaňajšie štvrťfinálové maximum z moskovského turnaja. Do rebríčka si tak s istotou pripíše dvesto bodov.

Dvojhra - štvrťfinále:

Dominika Cibulková (SR-8) - Vera Zvonariovová (Rus.-1) 4:6, 6:4, 6:4 za 170 minút

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková vyradila v Moskve nasadenú jednotku