Cibulková: Prišiel čas odplatiť Kvitovej prehry

Dominika Cibulková.
Dominika Cibulková. (Autor: TASR/AP)
Ondrej Gajdoš, TASR|15. okt 2011 o 15:30

Cibulková ani v treťom vzájomnom dueli nedovolila uhrať Šafářovej čo i len set.

Slovenská tenistka sa tretí raz v kariére prebojovala do finále turnaja WTA - predtým hrala v roku 2008 v Amelia Islande aj v Montreale

Agentúrny článok bol nahradený autorským o 19.17

LINZ, BRATISLAVA. Dominika Cibulková zdolala v semifinále halového turnaja WTA v Linzi Češku Luciu Šafářovú 6:1, 6:4 a po tretí raz v kariére sa prebojovala do finále. V nedeľu o 13.30 h ju čaká ďalšia česká tenistka a najvyššie nasadená hráčka turnaja Petra Kvitová.

Koncentrovane od začiatku

"Proti Lucke som hrala koncentrovane od prvej loptičky. Nebol tam na začiatku žiadny výpadok ako v predchádzajúcich stretnutiach," povedala do telefónu Cibulková. "Prvý set vyznel dosť jednoznačne a v druhom som si v rozhodujúcich momentoch sama uhrala fiftíny."

V druhom sete si súperky držali podanie až do deviateho gemu, keď za stavu 4:4 Cibulková brejkla súperku a pri svojom servise ukončila zápas esom.

"Šafářová je ťažká súperka. Zdolala som ju po veľmi dobrom výkone," tešila sa slovenská tenisová jednotka. "Hrala som svoj rýchly, nátlakový tenis a to eso na konci bolo ako bonbónik."

Proti Kvitovej aktívne

Cibulkovú čakala po zápase tlačovka, masáž a jedným očkom sledovala aj druhé semifinále Kvitová - Jankovičová. Po víťazstve 4:6, 6:4, 6:3 bude jej finálovou súperkou svetová štvorka Petra Kvitová.

"S Peťou som tohto roku prehrala všetky tri zápasy, a tak už vari prišiel čas, aby som jej to odplatila," vravela 23. hráčka WTA. V Madride podľahla českej súperke 5:7 v treťom sete. "Má dobrý servis, je ľaváčka, hrá agresívne. Nemôžem čakať, že mi daruje body, musím si ich vybojovať aktívnou hrou."

Kvitová má za sebou trojsetové semifinále, Cibulkovú zdolala svoju súperku v dvoch setoch a na regeneráciu síl má o tri hodiny viac.

"Nevidím v tom veľkú výhodu, predtým som aj ja hrala trojsetové zápasy," uvažovala Cibulková. "Finále turnaja WTA som nehrala už tri roky. Mám veľkú motiváciu, aby som vybojovala svoj prvý titul. Viem, že z Bratislavy sa chystá na finále viacero mojich známych a priateľov. Rada by som aj ich potešila víťazstvom."

ico

Dvojhra - semifinále:

Dominika CIBULKOVÁ (7-SR) - Lucie šafářová (ČR) 6:1, 6:4

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková: Prišiel čas odplatiť Kvitovej prehry