Cibulková postúpila do 2. kola kvalifikácie v New Havene

SITA|20. aug 2010 o 21:12

Slovenská tenistka Dominika Cibulková ako druhá nasadená hráčka zvíťazila v piatkovom stretnutí 1. kola trojkolovej kvalifikácie o postup do budúcotýždňovej hlavnej súťaže.

NEW HAVEN. Slovenská tenistka Dominika Cibulková ako druhá nasadená hráčka zvíťazila v piatkovom stretnutí 1. kola trojkolovej kvalifikácie o postup do budúcotýždňovej hlavnej súťaže dvojhry na turnaji WTA Tour Pilot Pen Tennis v americkom New Havene v Connecticute (Premier, dotácia 600 000 USD, tvrdý povrch vonku) nad skúsenou Austrálčankou Aliciou Molikovou za 93 minút 7:5, 6:3. Dvadsaťjedenročná Bratislavčanka má už teraz istotu šeku na 1230 dolárov a 8 bodov do svetového rebríčka.

Cibulková sa v 2. kole eliminácie stretne s úspešnejšou zo súboja Jill Craybasová (USA) - Katie O´Brienová (V. Brit.). Zverenkyňa Chorváta Željka Krajana predtým naposledy hrala v kvalifikácii v januári 2008 v austrálskom Sydney. Piatkovým úspechom si nepochybne pomohla zahnať nepríjemnú miestnu spomienku z vlaňajška: práve v New Havene jej totiž diagnostikovali únavovú zlomeninu rebra.

Dvojhra - kvalifikácia - 1. kolo:

Dominika Cibulková (2-SR) - Alicia Moliková (Austr.) 7:5, 6:3 za 93 minút

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková postúpila do 2. kola kvalifikácie v New Havene