Cibulková aj Hantuchová sú v Linzi vo štvrťfinále

Dominika Cibulková
Dominika Cibulková (Autor: SITA/AP)
SITA|13. okt 2011 o 16:45

Do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA Generali Ladies v rakúskom Linzi postúpili dve Slovenky - Dominika Cibulková a Daniela Hantuchová.

Cibulková prešla do štvrťfinále cez Talianku Erraniovú

LINZ. Dominika Cibulková postúpila po "divokom" súboji s Taliankou Sarou Erraniovou do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA Generali Ladies v rakúskom Linzi (International, dotácia 220 000 USD, tvrdý povrch v hale).

Siedma nasadená hráčka vo štvrtkovom zápase 2. kola zvíťazila za takmer dve a pol hodiny 6:7 (1), 6:3, 6:1. Hoci dokázala v celom stretnutí odvrátiť iba jeden zo šiestich brejkbalov súperky, sama si takúto príležitosť vypracovala až 15-krát a šesťkrát jej servis prelomila. Nezastavila ju ani žalostná 43-percentná úspešnosť prvého podania.

Úvodný set sa dlho odvíjal podľa Cibulkovej scenára, viedla v ňom už 5:1 a napriek tomu, že dovolila súperke znížiť na 5:4, vypracovala si v nasledujúcej hre pri jej podaní tri setbaly. Ani jeden však nezužitkovala a dostavil sa trest - nasledoval tajbrejk, v ktorom uhrala jedinú loptičku. Erraniovej prvý setbal Cibulková sama premenila dvojchybou.

Aj v druhom sete pokračovala brejkbalová ruleta, od stavu 1:1 päť hier v rade ani jedna aktérka nevyhrala svoj servis, podarilo sa to až Cibulkovej na 5:3. Výhodu už nepustila z rúk, premenila druhý setbal pri nasledujúcom podaní Erraniovej a poslala zápas do tretieho dejstva.

To sa už celkom nieslo v Cibulkovej réžii - natiahla šnúru víťazných gemov na šesť a pri vlastnom podaní napriek brejkbalu Erraniovej dotiahla duel do víťazného konca. Dvadsaťštyriročnej Talianke uštedrila v šiestom vzájomnom súboji na okruhu štvrtú prehru, ktorou nadviazala na tohtoročné oveľa presvedčivejšie víťazstvo z Brisbane (6:3, 6:0).

Cibulková si vo štvrťfinále zmeria sily s "lucky loserkou" Anastasiou Rodionovovou z Austrálie, ktorá postúpila bez boja cez Talianku Flaviu Pennettovú nasadenú ako deviatu. Cibulková s ňou má priaznivú bilanciu 3:2 na zápasy, naposledy sa ale v roku 2010 v New Havene tešila Rodionovová.

Vo štvrťfinále je aj Hantuchová. Čaká ju Češka Kvitová

Daniela Hantuchová sa v Linzi rovnako ako Dominika Cibulková prebojovala už do štvrťfinále dvojhry. V druhom kole Hantuchová ako nasadená osmička po skvelom obrate zdolala Rusku Xeniu Pervakovú v troch setoch 5:7, 6:3 a 6:4 za 161 min.

Osmička turnaja Hantuchová pri tom po neúspešnom prvom sete, prehrávala v druhom dejstve už 0:3 pri Pervakovej podaní.

Prvý set bol od prvej loptičky vyrovnaný a obe súperky sa ťahali o každý bod. V piatej hre sa Ruske podarilo prvýkrát brejknúť popradskú rodáčku, tá jej to však v 10. geme vrátila čistou hrou. Dvadsaťročná Ruska však odpovedal okamžite rebrejkom, ktorý vzápätí potvrdila pri svojom podaní a po hodine sa tešila z prvého setu, ktorý získala v pomere 7:5.

Ako Pervaková prvý set skončila, tak začala aj druhý. V prvej a tretej hre získala Hantuchovej podanie a viedla už 3:0. Potom sa však slovenská tenistka prebrala, vyhrala 6 hier po sebe a v druhom sete po 45 minútach triumfovala 6:3. Až na začiatku záverečného dejstva našla Ruska pôdu pod nohami a získal v ňom pri svojom podaní úvodnú hru.

V treťom geme jej však Hantuchová opäť vzala podanie a viedla 3:1. Od 6. hry obe tenistky dvakrát po sebe prehrali svoj servis. Túto sériu prerušila až Hantuchová podávajúca na víťazstvo v sete aj zápase, keď v poslednej hre dovolila Pervakovej uhrať pri svojom podaní len dve lopty a využila druhý mečbal.

Hantuchová si vo štvrťfinále zmeria sily s turnajovou jednotkou Češkou Petrou Kvitovou, ktorá si v 2. kole rovnako vo štvrtok bez problémov poradila s Rakúšankou Patriciou Mayrovou-Achleitnerovou 6:2, 6:3.

Hantuchová má s aktuálnou svetovou štvorkou nepriaznivú bilanciu 0:2 na zápasy. Vo februári s ňou prehrala v zápase 1. kola svetovej skupiny Pohára federácie v bratislavskom NTC a v júni na turnaji v anglickom Eastbourne.

Foto - TASR

Daniela Hantuchová

Foto - TASR

ico

WTA Generali Ladies v Linzi, dvojhra 2. kolo:

Dominika CIBULKOVÁ (SR-7) - Sara Erraniová (Tal.) 6:7 (1), 6:3, 6:1 za 146 minút

Daniela HANTUCHOVÁ (8-SR) - Xenia Pervaková (Rus.) 5:7, 6:3, 6:4

Lucie Šafářová (ČR) - Alberta Briantiová (Tal.) 6:4, 6:2

Jelena Jankovičová (Srb.-3) - Anne Keothavongová (V. Brit.) 3:6, 6:2, 6:1

Petra Kvitová (ČR-1) - Patricia Mayrová-Achleitnerová (Rak.) 6:2, 6:3

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková aj Hantuchová sú v Linzi vo štvrťfinále