Eriksen poslal tímu dojemný odkaz: Som na vás hrdý

Pred zápasom Česko - Dánsko na EURO 2020 / 2021.
Pred zápasom Česko - Dánsko na EURO 2020 / 2021. (Autor: TASR/AP)
TASR|4. júl 2021 o 17:25

Spoluhráčom poslal textovú správu.

BAKU. Christian Eriksen ocenil futbalistov Dánska po sobotnom triumfe nad Českom (2:1) vo štvrťfinále EURO 2020.

Dvadsaťdeväťročný stredopoliar, ktorý skolaboval v úvodnom dueli na ME a teraz sa zotavuje po operácii, spoluhráčom napísal, že je na nich hrdý.

Podľa denníka La Gazzetta dello Sport poslal Eriksen spoluhráčom krátku správu na komunikačnej platforme WhatsApp: "Som na vás hrdý!"

"Na Christiana myslím každý deň. Mal by tu byť s nami a sme radi, že je nažive. Máme ho so sebou stále v našich srdciach. Bol tu s nami dnes a budeme ho so sebou mať aj vo Wembley," povedal dánsky tréner Kasper Hjulmand po štvrťfinálovom víťazstve. Jeho zverencov čaká v stredajšom semifinále v Londýne domáce Anglicko.

"Christian bol vždy dôležitou súčasťou tímu a tak to aj zostane. Stále nás mrzí, že tu nemôže byť s nami, ale sme šťastní, že mu môžeme robiť radosť," uviedol stredopoliar Thomas Delaney, ktorý v Baku už v 5. minúte otvoril skóre.

Český tím pred štvrťfinálovým zápasom podporil Eriksena tým, že zastupujúci kapitán Tomáš Souček odovzdal Dánom dres s menom a číslom hráča Interu Miláno podpísaný všetkými reprezentantmi.

Eriksen skolaboval v 43. minúte úvodného zápasu Dánska na ME 2020 s Fínskom (0:1) a priamo na ihrisku ho museli oživovať. Lekári neskôr potvrdili, že mal zástavu srdca.

Počas operácie mu implantovali kardioverter-defibrilátor. Po prepustení z kodanskej nemocnice navštívil spoluhráčov a v súčasnosti pokračuje v domácej liečbe v Odense.

Viac o EURO 2020 / 2021

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Eriksen poslal tímu dojemný odkaz: Som na vás hrdý