Paradox Langkowa: Bude na súpiske, no košický dres si neoblečie

Colin Jacobs (s pukom) si vlani zahral za konkurenčný HK Poprad.
Colin Jacobs (s pukom) si vlani zahral za konkurenčný HK Poprad. (Zdroj: TASR)
Patrik Fotta|15. feb 2021 o 20:27

Namiesto neho získali amerického útočníka.

KOŠICE. S jeho službami rátali už v polovici januára. V Kanade sa však zranil pri tréningu a jeho príchod navyše skomplikovala pandémia koronavírusu.

Kanadský útočník Chris Langkow mal patriť k produktívnym oporám oceliarov. Tréner Jan Šťastný s ním po odchode Martina Pospíšila do zámoria rátal v elitnom útoku.

Všetko je napokon inak a skúsený center na Slovensko v aktuálnej sezóne zrejme nedorazí.

„Chris sa bude chcieť túto sezónu doliečiť a nepríde už len z dôvodu, že vie, aká je táto súťaž extrémne náročná a nie je jednoduché do nej naskočiť. Ostane na našej súpiske, má potvrdený transfer, ale myslím si, že túto sezónu za Košice hrať nebude,“ povedal pre klubový web HC Košice Jan Šťastný.

Hľadali skúseného útočníka

V závere prestupového obdobia sa však Košičanom podarilo získať iného legionára zo zámoria.

Do metropoly východu prichádza Američan Colin Jacobs. V uplynulej sezóne hrával v Poprade.

V 24 zápasoch zaznamenal 15 bodov za 4 góly a 11 asistencií.

„Do tímu sme hľadali jedného skúseného útočníka, ktorý už má skúsenosti so slovenskou extraligou a typologicky by mohol nahradiť zraneného Langkowa. Voľba padla na Colina, ktorý bude využiteľný pred bránkou súpera, ako aj na čiernu zodpovednú prácu v treťom útoku,” skonštatoval Šťastný.

Jacobs bol v roku 2011 draftovaný do NHL tímom Buffalo Sabres. V najprestížnejšej lige sveta si však doposiaľ nezahral. Väčšinu svojej kariéry strávil v nižších zámorských ligách.

Štefančíkovi podali pomocnú ruku

Okrem Jacobsa podpísali oceliari aj slovenského mládežníckeho reprezentanta Marcela Štefančíka.

„Marcel nás kontaktoval po tom, čo boli vinou pandémie a opatrení ukončené všetky mládežnícke súťaže vo Švédsku. Poprosil nás, či by nemohol s nami trénovať.

Po niekoľkých týždňoch sme sa rozhodli, že mu v tejto neľahkej situácii podáme pomocnú ruku a dáme šancu v A-tíme, keďže sa jedná o mimoriadne talentovaného slovenského reprezentanta,” uviedol tréner Košíc.

Šťastný vyjadril spokojnosť s aktuálnym stavom kádra. Na košickej súpiske sú aktuálne traja brankári, desiati obrancovia a osemnásti útočníci.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Paradox Langkowa: Bude na súpiske, no košický dres si neoblečie