Chcem sa presláviť výkonmi v klietke, nie propagáciou na Instagrame, hovorí Martin Buday

Attila Végh a Martin Buday.
Attila Végh a Martin Buday. (Zdroj: Instagram.com/ badysbjj)
Dávid Lukáč|16. mar 2021 o 16:20

Martin Buday o zápase s Karlosom Vémolom a UFC.

TRNAVA. Organizácia Oktagon MMA by čoskoro mohla oznámiť nadchádzajúci zápas Martina Budaya (7-1). V kuloároch sa hovorí o titulovom súboji proti Poliakovi Kamilovi Mindovi (6-1), čo však samotný nitriansky bojovník trénujúci v Trnave zatiaľ nemôže potvrdiť.

„Podľa dohody s organizáciou vám nemôžem prezradiť meno súpera ani dátum. Poviem len toľko, že ja som spokojný a snáď budú aj fanúšikovia,“ hovorí pre Šport.sk

Zverenec Attilu Végha sa ešte raz vrátil k výzvam od Karlosa Vémolu. Podľa neho sa chce český Terminátor týmto spôsobom dostať do hlavy práve Attilovi.

„Mám šancu posunúť sa do UFC a na to potrebujem porážať ťažké váhy s dobrým skóre. Zápas s Karlosom pre mňa z tohto dôvodu nie je zaujímavý. Je kvalitný bojovník, no nemôžem po pauze strácať čas s o dve divízie ľahším súperom.

Michail Mochnatkin, s ktorým som mal bojovať v decembri, by bol náročnejší súper. S Karlosom by to nebola prechádzka sadom, no váha, výška, postoj i skúsenosti na zemi sú na mojej strane. Typologicky by som mu nesedel. Ohroziť by ma mohol iba na zemi, avšak v brazílskom džiu-džicu som doma a patrím k najlepším v Česku a na Slovensku (držiteľ fialového pásu a trojnásobný majster Európy).

Tu ide skôr o to, že sa chce dostať do hlavy Attilovi. Vybral si však nesprávny cieľ, so mnou by narazil. A to nehovorím ja, ale ľudia, ktorí so mnou trénujú a poznajú moje kvality na zemi lepšie než Karlos,“ myslí si.

Buday tvrdí, že ak by prišla ponuka na zápas s Vémolom, zvážil by pre a proti, no momentálne by určite povedal nie. Karlos podľa jeho slov vykrikuje, že sa bojí, no on nemá povinnosť odpovedať tak, ako si zapíska. Ak mu nakoniec UFC nevyjde a zostane doma, potom by sa spolu mohli stretnúť.

Slovenského ťažkotonážnika dokonca neláka ani marketingový aspekt tohto súboja. „Neriešim spolupráce a reklamu verejne prostredníctvom sociálnych sietí, mám stabilných sponzorov. Chcem sa presláviť výkonmi v klietke, nie propagáciou na Instagrame ako influencer," hovorí.

Ako blízko je UFC?

Šepká sa, že práve Martin Buday by mohol nasledovať Ľudovíta Kleina do UFC. Ako to vníma on sám?

„Ako ťažká váha to mám jednoduchšie, pretože nás je menej. Môžem byť vzdialený jedno víťazstvo, no aj tri. Je reálne, že už tento rok sa objavím v UFC. Môžem však prehrať najbližší zápas a všetko krachne. Naučil som sa nerobiť dlhodobé plány a sústredím sa vždy len na nasledujúci súboj,“ vysvetľuje Buday, ktorého podobne ako Kleina, zastupuje agentúra Ruby Sports & Entertainment.

S UFC vraj ešte nebol v kontakte, no medzi organizáciou a agentúrou už nejaká komunikácia prebehla. „Som v dobrých rukách, už im len musím dať argumenty v klietke,“ dodáva Buday.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Chcem sa presláviť výkonmi v klietke, nie propagáciou na Instagrame, hovorí Martin Buday