Veľká odveta Usmana s Masvidalom a 15-tisíc divákov v aréne, prezident UFC ohlásil nečakané správy

Kamaru Usman a Jorge Masvidal tesne pred začiatkom prvého spoločného duelu v júli 2020.
Kamaru Usman a Jorge Masvidal tesne pred začiatkom prvého spoločného duelu v júli 2020. (Zdroj: Zuffa/UFC)
Adrián Mečiar|16. mar 2021 o 09:20

Už o mesiac nás čaká ďalšia karta nabitá hviezdami. UFC 261 napokon na čele až s trojicou titulových zápasov.

JACKSONVILLE. Zatiaľ čo minulý týždeň všetko nasvedčovalo tomu, že aprílové podujatie UFC 261 pozná svoje hlavné zápasy, dnes je situácia úplne iná.

Organizácia pred niekoľkými hodinami prekvapila fanúšikov oznamom o titulovom súboji vo weltrovej divízii. Šampión Kamaru Usman bude obhajovať opasok proti Jorgemu Masvidalovi v odvete zápasu, ktorý sme videli v júli 2020.

Masvidal vtedy prijal duel len šesť dní pred jeho uskutočnením ako náhrada za Gilberta Burnsa. Usman si postrážil víťazstvo a po piatich kolách vyhral na body.

Tentoraz majú obaja aktéri na prípravu viac času, no súboj aj tak prebehne pomerne skoro, a to už o necelých šesť týždňov. Dôvodom tohto nečakane skorého termínu je návrat divákov do hľadiska.

UFC 261 s diváckou kulisou

Odvetný duel Usmana a Masvidala sa posledné týždne spomínal v súvislosti s novou sériou reality šou The Ultimate Fighter.

Práve tieto mená patrili medzi najvážnejších adeptov na trénerské posty. Po natáčaní by ich potom na konci leta čakal aj vzájomný súboj. Avšak promotérom sa narýchlo zmenili priority.

Galavečer UFC 261, ktorý sa bude konať 24. apríla, umožní privítať v hľadisku v Jacksonville 15-tisícovú divácku kulisu. Turnaj teda potreboval silný hlavný zápas večera.

Celý rok som čakal na moment, kedy vám budem môcť povedať, že sme späť. V apríli budeme mať v Jacksonville na Floride opäť raz plný dom fanúšikov,“ hovorí vo videu prezident UFC Dana White.

UFC 261 už malo na štartovke dvojicu ženských titulových duelov, ktoré mali pôvodne zaobstarať hlavný bod programu. Organizácia však do hlavného zápasu večera uprednostnila súboj, ktorý priláka viac pozornosti.

Po ôsmy raz v histórii tak uvidíme turnaj s trojicou titulových zápasov. 

Aktuálna štartovka turnaja UFC 261:

Kamaru Usman vs. Jorge Masvidal II (o titul weltrovej váhy)

Valentina Shevchenko vs. Jessica Andrade (o titul ženskej mušej váhy)

Weili Zhang vs. Rose Namajunas (o titul ženskej slamovej váhy)

Uriah Hall vs. Chris Weidman (stredná váha)

Anthony Smith vs. Jimmy Crute (poloťažká váha)

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Veľká odveta Usmana s Masvidalom a 15-tisíc divákov v aréne, prezident UFC ohlásil nečakané správy