Chára si vybral Prahu. Ponuky z Bratislavy sa nedočkal

Zdeno Chára.
Zdeno Chára. (Autor: FOTOARCHÍV SME - VLADIMÍR ŠIMÍČEK)
Ondrej Gajdoš, TASR|3. okt 2012 o 17:04

Slovenský hokejový obranca sa vrátil do mesta, kde hral ako junior pred šestnástimi rokmi.

PRAHA. Kapitán tímu NHL Boston Bruins a slovenskej reprezentácie Zdeno Chára priletel včera z Ameriky do Prahy, kde pred šestnástimi rokmi hral ako junior za Spartu a odkiaľ vyšiel do veľkého hokeja. V lete 1996 ho draftoval New York Islanders.

Počas výluky v zámorskej profilige bude hrať za Lev Praha v KHL. Na letisku ho vítali zástupcovia klubu s prichystaným dresom s číslom 33.

„Mal som viac ponúk v rôznych ligových súťažiach,“ povedal 35-ročný Trenčan pre MF Dnes. „Vybral som si HC Lev. Je to kvalitný tím, KHL je najlepšia v Európe. Som v meste, ktoré dobre poznám a domov to nemám ďaleko.“

Slovan sa neozval

Ešte bližšie by mal Chára do Trenčína z Bratislavy, ale so Slovanom sa nedostal do kontaktu.

„Lev ma oslovil, prejavil záujem,“ vysvetľoval Chára. „Slovan už podpísal dvoch obrancov z NHL a zrejme nemal miesto. Keby som dostal ponuku, tak by som o nej rozmýšľal, ale žiadna neprišla. Takto som sa musel postarať, aby som počas výluky niekde hral - zvolil som si Prahu. Aj Slovan má veľmi dobré mužstvo.“

Nováčik KHL z Bratislavy angažoval do obrany Ľubomíra Višňovského z New York Islanders aj Andreja Sekeru z Buffala a aby mohol za nich zaplatiť poistku, zvýšil počas výluky vstupné o dve eurá. Jedno miesto pre hráča z NHL je stále voľné.

Nie je v skupine ako Jágr

Chára je treťou posilou Leva počas lock outu v NHL.

V útoku hrá Jakub Voráček z Philadelphie a na súpiske bol aj Jiří Hudler z Calgary, ale pre zranenie slabín s ním klub rozviazal zmluvu.

Uvoľnilo sa tak miesto pre Romana Červenku, ktorý je teraz v extraligovej Slavii Praha.

Chára by mohol mať premiéru v KHL už v sobotňajšom zápase s Petrohradom v O2 aréne, v ruskom tíme bude brániť strelca Iľju Kovaľčuka.

V utorok zavíta do Prahy obhajca titulu Dinamo Moskva s Alexandrom Ovečkinom.

„Každý klub má svoje hviezdy, žiadny zápas nebude ľahký,“ poznamenal.

Minulý týždeň zaplnil šestnásťtisícovú O2 arénu súboj Jágrovho Kladna s Pardubicami v českej extralige. Bude aj Chára takým ťahákom?

„To si nemyslím,“ vravel. „Jágr je obrovský pojem v Česku aj vo svete. Superviezda. Ovláda davy ľudí. Ja do tejto skupiny nepatrím. Budem rád, ak ľudia prídu. Ale nenazdávam sa, že by to bolo hlavne kvôli mne.“

Od začiatku lockoutu prišla z klubov NHL do Európy už takmer stovka hokejistov a noví stále pribúdajú.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Chára si vybral Prahu. Ponuky z Bratislavy sa nedočkal