Chára sa poďakoval Bradymu: Bude si ťa pamätať mnoho generácií

Zdeno Chára odohral zápas číslo 1500 v NHL.
Zdeno Chára odohral zápas číslo 1500 v NHL. (Autor: TASR)
TASR|22. mar 2020 o 23:13

Brady odchádza z New England Patriots.

BOSTON. Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára sa v nedeľu poďakoval rozohrávačovi amerického futbalu Tomovi Bradymu za jeho 20-ročné pôsobenie v drese New England Patriots a zaželal mu všetko dobré do ďalšej kariéry.

Kapitán Bostonu Bruins ocenil prínos najúspešnejšieho quarterbacka v histórii NFL. Ten vo februári ukončil svoje pôsobenie v New England a dohodol sa na spolupráci s Tampou Bay Buccaneers.

"Ďakujem ti Tom za najlepších 20 rokov športových spomienok v New England. Mnoho generácií si bude navždy pamätať tvoje vodcovské schopnosti, športové úspechy a tvoj prínos Bostonu. Želám ti všetko najlepšie. Budeme ťa sledovať a povzbudzovať," napísal Chára na Instagrame.

Brady pôsobil v organizácii Patriots dve dekády a dres zmenil po prvý raz. Rekordných šesťkrát triumfoval v Super Bowle (2001, 2003, 2004, 2014, 2016, 2018), vo finále sa predstavil deväťkrát, tiež v tomto ohľade drží maximum súťaže.

Za Najužitočnejšieho hráča (MVP) Super Bowlu ho vyhlásili v rekordných štyroch prípadoch, za MVP sezóny tri razy.

Patria mu aj ďalšie rekordy, na konte má najviac víťazstiev spomedzi quarterbackov (219) či najviac zápasov s minimálne dvomi touchdownovými prihrávkami (173).

Ako 40-ročný sa stal najstarším držiteľom ocenenia pre MVP NFL. Vlani sa stal najstarším rozohrávačom s víťazstvom v Super Bowle, keď New England vo veku 41 rokov doviedol k triumfu nad Los Angeles Rams.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Americký futbal»Chára sa poďakoval Bradymu: Bude si ťa pamätať mnoho generácií