Neustále som trénoval úniky zo zlých pozícií, hovorí Čepo o tréningu

(Zdroj: Instagram, Autor: Vlasto Čepo)
Daniel Stankovič|23. apr 2021 o 10:44 (aktualizované 23. apr 2021 o 10:44)

Tréningové nasadenie víťaza minuloročného projektu Oktagon Underground prináša v Chorvátsku prvé úspechy.

BRATISLAVA. Po odchode zo Slovenska do prestížneho tímu American Top Team v Záhrebe si pred necelými dvoma týždňami pripísal dôležitú výhru. Reč je o srbsko-slovenskom zápasníkovi a bývalom profesionálnom majstrovi Slovenska v boxe Vlastovi Čepovi (5-1 MMA, 6-1 Box).

Hoci duel na podujatí Fight National Championship proti domácemu bojovníkovi Leonovi Krajacicovi prijal Čepo len pár dní pred jeho uskutočnením, zo zápasu odchádzal víťazne.

Prvé kroky 25-ročného bojovníka sa po výhre odvíjali na Slovensko za snúbenicou Luciou Krajčovič, kde sa mimo iného zúčastnil natáčania pravidelného podcastu MMA Letem Světem s promotérmi Oktagon MMA. 

„Bolo to narýchlo, desať dní vopred mi dali vedieť to, že sa im zranil bojovník a potrebovali náhradu. Súper bol skúsený, mal skúsenosti z chorvátskej reprezentácii v bojovom štýle combat sambo, takže som vedel, že to nebude ľahký protivník.

Videl moje zápasy a hneď to prijal. Veľa ľudí, keď vie, že som dobrý postojár a nie sú to vyslovene zemiari, tak to radšej odmietnu, no on ani nerozmýšľal a zobral to. 

Dohodla sa váha v 84 kilogramoch, pretože za desať dní by sme to nedali ináč. Taktika bola taká, že som si hneď z úvodu povedal, že začnem tlačiť s tým, to určite nemôže ustáť. Opak bol pravdou, hodil ma na zem, kde som si prešiel tým najhorším, držal ma tam a bol tam aj dosť silný, ale nakoniec mi to vyšlo,“ opísal Čepo pozadie duelu.

Krok vydať sa dlhodobo trénovať do pobočky amerického tímu American Top Team opísal Čepo po novembrovej prehre s Mateuszom Strelczykom ako veľkú príležitosť pre rast. 

Bývalý profesionálny boxer rozhodne nezaháľa a poctivo trénuje boj na zemi, aby bol komplexnejším bojovníkom MMA. „Po mesiaci a pol tréningov v Chorvátsku mi tréner ešte nedal zelenú na zápas, čo sa týkalo boja na zemi.

Poprosil som ho, aby mi povedal, čo mám robiť, a tak som pred a po každom tréningu trénoval úniky zo všetkých možných zlých pozícií, bol som v gyme reálne tak šesť či sedem hodín denne.

Po tom všetkom si ma o mesiac na tréningu vzal tréner na skúšku, kde som sa mu dokázal dostať zo všetkých nebezpečných pozícií, na čo mi odobril súboj v MMA.“

Jeden z promotérov, Ondřej Novotný, sa počas rozhovoru zmienil aj o tom, že dohoda medzi ním a samotným zápasníkom spočíva v dvoch alebo troch zápasoch mimo tuzemskú scénu.

S vedomím, že už jeden z týchto duelov má za sebou, by sme sa podľa Vlastových slov nemuseli na ten ďalší dlho načakať.

Písali mi práve z Chorvátska. Viem, že tam má byť turnaj každý mesiac, takže s tým, že som v príprave neustále, by som si rád dal zápas čo najbližšie. Potom by som si dal dva, tri týždne pauzu a odbúchal by som si tretí duel a následne by sme mohli niečo vymyslieť v Oktagone,“ dodal rodák z Nového Sadu v Srbsku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Neustále som trénoval úniky zo zlých pozícií, hovorí Čepo o tréningu