Ani nestihol ukázať, ako napredoval. „Krok za krokom,“ hovorí Vlasto Čepo po výhre

Vlasto Čepo.
Vlasto Čepo. (Zdroj: Oktagon MMA)
Adrián Mečiar|11. apr 2021 o 19:10

Tešia ho aj nepríjemné chvíle, s ktorými sa musel popasovať.

ZÁHREB. Veľmi dôležitá výhra, ktorá sa ani náhodou nerodila ľahko. Veď Vlasto Čepo v podstate vstupoval do súboja bez špecifickej prípravy na svojho protivníka.

Duel na podujatí FNC: Armagedon 4 Finals bol oznámený iba pár dní pred jeho uskutočnením, no Čepo chcel využiť formu nadobudnutú počas náročných tréningov v chorvátskom klube American Top Team Záhreb, pobočke slávneho tímu s hlavným sídlom na Floride.

Stret s Leonom Krajačićom od úvodných sekúnd prinášal presne taký scenár, na aký sú fanúšikovia Vlasta Čepa veľmi dobre zvyknutí. Čepo po skončení zápasu priznal, že to nebolo v súlade s nastavenou taktikou, no v danom okamihu jednoducho zaúradujú emócie.

„Tí, čo so mnou niečo v živote prežili alebo odrobili, ma poznajú dosť dobre na to, aby chápali, že moja horká krv vždy zvíťazí nad rozumom a unesie ma do takýchto bitiek,“ uviedol na sociálnych sieťach.

Krajačić si teda rýchlo uvedomil, že prestrelka v postoji zrejme nebude tou najšťastnejšou voľbou. Podarilo sa mu preniesť súboj na zem, kde však Čepa nezaskočil.

Niekdajší boxer a víťaz minuloročnej série Oktagon Underground ukázal, že na sebe tvrdo pracuje. Dostal sa z nepríjemnej pozície a vzápätí on sám natlačil protivníka k pletivu.

Teší ma, že som sa dostal do zlej pozície.

Na zemi Čepo pokračoval v sérii tvrdých úderov, ktoré nakoniec ukončili otvárací duel večera hneď v prvom kole. 

Návrat na víťaznú vlnu by sa nestal realitou bez tvrdého boja, no presne také výhry chutia najviac. Hoci Čepo avizuje, že v priebehu niekoľkých minút rozhodne neukázal všetko, čo sa v Záhrebe naučil.

„Viem, že som dosť napredoval, ale ani som to v tomto dueli nestihol ukázať. Dôležité je, že ja to viem,“ ubezpečil a dodal, že ho neľahké chvíle strávené na zemi potešili.

Nepanikáril, neostal pasívny. Práveže naopak, s náročnou situáciou si poradil pomerne rýchlo. „Teší ma, že som sa dostal v zápase do zlej pozície. Súper ma dostal na chrbát, no podarilo sa mi uniknúť, hodiť ho a natlačiť na klietku, potom tvrdý ground and pound,“ uviedol Čepo.

Samozrejme, nechýbalo poďakovanie všetkým priaznivcom a sponzorom, rovnako trénerom či tímovým kolegom.

Posledné mesiace neboli pre Vlasta Čepa príliš jednoduché.

Po prehre s Mateuszom Strzelczykom na pôde Oktagon MMA si uvedomil, že potrebuje nový impulz, ktorý našiel v poprednom európskom tíme a vlastne sa presťahoval do Chorvátska.

To sa zatiaľ javí ako správne rozhodnutie. „Idem svojou cestou, krok za krokom.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Ani nestihol ukázať, ako napredoval. „Krok za krokom,“ hovorí Vlasto Čepo po výhre