Čepelovej singlový triumf v Prahe, hrala bez výkyvov

(Autor: TASR)
SITA|28. aug 2011 o 19:50

Slovenská tenistka Jana Čepelová sa stala víťazkou dvojhry na turnaji ITF v Prahe-Neridé.

Osemnásťročná Košičanka si singlovým triumfom vynahradila sobotňajší neúspech vo finále štvorhry.

PRAHA. Slovenská tenistka Jana Čepelová sa stala víťazkou dvojhry na turnaji ITF v Prahe-Neridé (dotácia 25 000 USD, antuka). V nedeľňajšom finále si poradila s Holanďankou Bibiane Schoofsovou nasadenou ako treťou v dvoch setoch 7:6 (6), 6:4.

Osemnásťročná Košičanka Čepelová, ktorú v rámci programu NTC trénersky vedie Peter Huber, si singlovým triumfom vynahradila sobotňajší neúspech vo finále štvorhry.

"Je to pre mňa cenné víťazstvo najmä preto, že som dokázala celý týždeň hrať vo výbornej forme bez výkyvov a odplatila som Schoofsovej nedávnu prehru z Belgicka. Teraz cestujem domov do Košíc, kde si oddýchnem. Potom sa začnem pripravovať na ´harde´ na turnaj WTA v Taškente," uviedla Jana Čepelová pre Slovenský tenis na Facebooku.

Fedcupová reprezentantka SR Čepelová, teraz 277. vo svetovom rebríčku WTA vo dvojhre, si pripísala na konto štvrtý seniorský singlový titul. Pred pražským úspechom sa naposledy radovala koncom júna vo švédskom Kristinehamne - takisto na podujatí ITF s dotáciou 25 000 dolárov.

Predtým získala trofej vlani v októbri na "harde" v tuniskom Monastire a v januári 2011 na tvrdom povrchu v hale v nemeckom Stuttgarte-Stammheime, zhodne išlo o turnaje s dotáciou 10 000 USD.

Dvojhra - finále:

Jana Čepelová (SR) - Bibiane Schoofsová (Hol.-3) 7:6 (6), 6:4

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Čepelovej singlový triumf v Prahe, hrala bez výkyvov