Čepelová vo Wimbledone postúpila

SITA|26. jún 2010 o 14:15

Slovenská tenistka Jana Čepelová zvíťazila v sobotňajšom stretnutí 1. kola dvojhry dievčat na turnaji vo Wimbledone v Londýne.

LONDÝN. Slovenská tenistka Jana Čepelová zvíťazila v sobotňajšom stretnutí 1. kola dvojhry dievčat na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne (21. júna - 4. júla, tráva) nad takisto nenasadenou Belgičankou Alison van Uytvanckovou 7:5, 2:6, 6:4.

Sedemnásťročná Košičanka Čepelová si v 2. kole súťaže junioriek zmeria sily s ešte len 15-ročnou Tunisankou Ons Jabeurovou, dvanástkou "pavúka" v britskej metropole a nedávno na parížskom antukovom Roland Garros finalistkou v tejto vekovej kategórii.

Slovenská tenistka Chantal Škamlová prehrala v sobotňajšom stretnutí 1. kola dvojhry dievčat na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne (21. júna - 4. júla, tráva) s takisto nenasadenou Kanaďankou Eugénie Bouchardovou 2:6, 1:6.

Dvojhra dievčat - 1. kolo:

Jana Čepelová (SR) - Alison van Uytvancková (Belg.) 7:5, 2:6, 6:4

Eugénie Bouchardová (Kan.) - Chantal Škamlová (SR) 6:2, 6:1

Slovenský tenista Jozef Kovalík naopak prehral vo svojom sobotňajšom stretnutí 1. kola dvojhry chlapcov na rovnakom turnaji s Argentínčanom Renzom Olivom nasadeným ako deviatym 4:6, 6:3, 3:6. Maximom 17-ročného Bratislavčana na úrovni "veľkej štvorky" medzi juniormi zostávajú tri 2. kolá, medzi nimi vlaňajšie práve v britskej metropole.

Slovenský tenista Filip Horanský zvíťazil v sobotňajšom stretnutí 1. kola dvojhry chlapcov na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne (21. júna - 4. júla, tráva) nad takisto nenasadeným domácim Georgom Morganom za 72 minút dvakrát 7:5 7:5. Sedemnásťročný zverenec Miloslava Grolmusa Horanský si v 2. kole zmeria sily s úspešným z duelu Mikelis Libietis (Lot.) - Duilio Beretta (4-Peru).

Doterajším maximom úradujúceho majstra Európy do 16 rokov je na úrovni "veľkej štvorky" štvrťfinále dosiahnuté na vlaňajšom parížskom antukovom Roland Garros. Na majstrovstvách Anglicka 2009 sa pri svojom debute v All England Lawn Tennis and Croquet Clube prebojoval do osemfinálového 3. kola.

Dvojhra chlapcov - 1. kolo:

Renzo Olivo (9-Arg.) - Jozef Kovalík (SR) 6:4, 3:6, 6:3

Filip Horanský (SR) - George Morgan (V. Brit.) 7:5, 7:5 za 72 minút

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Čepelová vo Wimbledone postúpila