Čepelová zdolala ruskú jednotku, Slovensku chýba k postupu už iba bod

Jana Čepelová sa raduje z víťazstva.
Jana Čepelová sa raduje z víťazstva. (Autor: TASR)
Sportnet|11. feb 2018 o 00:00

Jana Čepelová dokázala skvelo nahradiť Magdalénu Rybárikovú.

Slovensko - Rusko 2:1

Sobotňajší program:

Viktória Kužmová - Natalia Vichľancevová 4:6, 2:6 (online >>)

Magdaléna Rybáriková - Anna Kalinská 5:7, 6:3, 6:4 (online >>)

Nedeľňajší program:

Jana Čepelová - Vichľancevová 6:4, 6:4 (online >>)

BRATISLAVA. Slovenské tenistky vyhrávajú po úvodnej nedeľňajšej dvojhre zápasu 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie nad Ruskom 2:1.

O druhý bod pre domáce sa na harde v bratislavskom NTC postarala Jana Čepelová, ktorá po kvalitnom koncentrovanom výkone zdolala ruskú jednotku Nataliu Vichľancevovú 6:4, 6:4.

Čepelová nahradila pôvodne nominovanú Magdalénu Rybárikovú. Postup Slovenska do aprílovej baráže o svetovú skupinu môže spečatiť Viktória Kužmová.

Súperke oplatila nedávnu prehru

V zápase medzi Čepelovou a Vichľancevovou boli diváci od začiatku svedkami dlhých razantných výmen od základnej čiary. Obe hráčky si do stavu 4:4 s prehľadom vyhrávali svoje podanie.

V deviatom geme sa Čepelová aj vďaka výbornému pohybu po dvorci dostala k prvým brejkbalom v zápase a tretí z nich premenila. V ďalšej hre prehrávala 0:30, no potom získala štyri fiftíny za sebou a prvý set sa stal jej korisťou.

Pozrite si momentky zo zápasu Čepelová - Vichľancevová (Slovensko - Rusko): fotogaléria

11.2.2018

Aj v druhom dejstve mala Čepelová vysoké percento prvého podania. Vichľancevová bola s pribúdajúcimi minútami čoraz nervóznejšia, čo bola voda na mlyn Slovenky. Po brejku v piatom geme Čepelová odskočila Vichľancevovej na 4:2 a zápas už dotiahla do úspešného konca.

Za stavu 5:4 premenila hneď prvý mečbal a súperke odplatila prehru z prvého kola kvalifikácie turnaja WTA v Petrohrade.

Štvorhru hrať nechce

"Som veľmi rada, že sa mi podarilo získať druhý bod. Hrala som veľmi dobre. O tom, že nastúpim, som sa dozvedela doobeda po porade tímu. Bola som nervózna, lebo reprezentovať Slovensko je veľká zodpovednosť, no zvládla som to aj vďaka veľkej bojovnosti. Dúfam, že Vika Kužmová pridá tretí bod a nebudem musieť hrať štvorhru," uviedla Čepelová v prvej reakcii pre RTVS.

Vo fedcupovej histórii ide už o štvrtý vzájomný zápas oboch krajín, v troch predchádzajúcich boli úspešné Rusky.

Doposiaľ posledný raz sa oba tímy stretli v semifinále svetovej skupiny v apríli 2013 v moskovskom Krylatskom. Slovenky viedli po úvodných dvojhrách 2:0, Rusky však zápas otočili.

Rozhodujúci bod vybojovali vo štvorhre výborné deblistky Jekaterina Makarovová s Jelenou Vesninovou.

Online prenos: Jana Čepelová - Natalia Vichľancevová (Slovensko - Rusko, Fed Cup 2018)

Fed Cup  2018
11.02.2018 o 15:08
Čepelová
2:0
(6:4, 6:4)
Ukončený
Vichľancevová
Prenos
Jana Čepelová predviedla proti Natalii Vichľancevovej v náročnej situácii takmer bezchybný výkon a mierne favorizovanú súperku bez väčších problémov zdolala v dvoch setoch 6:4,6:4. Slovenka v celom dueli nečelila jedinému brejkbalu, naopak, často dokázala svoju súperku na príjme dostať do veľkých problémov. Slovensko tak po troch dvojhrách vedie nad Ruskom 2:1 a v nasledujúcom súboji bude môcť Viktória Kužmová proti Anne Kalinskej poslať Slovenky do play-off o I. svetovú skupinu Pohára federácie. Aj toto stretnutie vám priniesieme v našom online prenose, začať by sa malo už o niekoľko desiatok minút. Pre túto chvíľu vám však ďakujem za pozornosť!
Koniec zápasu
6:4
importantKlobúk dole pred výkonom Jany Čepelovej. Tá vynikajúcim prvým servisom na telo svojej súperky využíva hneď prvý mečbal v zápase a Nataliu Vichľancevovú zdoláva bez väčších problémov dvakrát 6:4!
40-30
importantNajdôležitejšiu výmenu zápasu zvláda Jana Čepelová fantasticky, keď sa víťazným úderom do rohu kurtu dostáva k prvému mečbalu!
30-30
Jana Čepelová dostala loptičku pod nohy a z náročnej pozície ju dokázala poslať len do siete.
30-15
Tentokrát sme už videli v akcii aj modernú techniku, no tá len potvrdila aut z rakety Vichľancevovej.
15-15
Následne však prišlo Slovenkino zaváhanie, Čepelová si neberie ani jastrabie oko a stav je vyrovnaný.
15-0
Lepší vstup do tohto gemu si Jana Čepelová nemohla želať, Slovenka vyťahuje eso.
5:4
Jana Čepelová bola v tomto geme dve loptičky od víťazstva, no svoj triumf bude môcť potvrdiť pri vlastnom servise, na ktorom do týchto chvíľ nemala väčšie problémy.
40-A
Natalia Vichľancevová zatiaľ však Slovenku v tejto hre k brejkbalu, ktorý by bol aj mečbalom, nepúšťa.
40-40
Jana Čepelová sa ale tentokrát dostala do hry pri druhom servise svojej súperky a vyrovnáva stav tohto gemu späť na zhodu.
30-40
No a je tu ďalšie nechytateľné podanie Vichľancevovej a výhoda na ruskej strane.
30-30
Natalia Vichľancevová ale vyťahuje dnes už po niekoľkýkrát v dôležitom momente eso.
30-15
No a dokonca je z toho vedenie pre slovenskú tenistku po ďalšom mimoriadne presne umiestnenom údere.
15-15
Jana Čepelová ale reaguje mimoridne kvalitnou dĺžkou úderov a vyrovnaním na 15:15.
0-15
Natalia Vichľancevová už musí v tomto geme riskovať a v tomto prípade sa jej to na servise vyplatilo.
5:3
Slovenku po kvalitnom servise delí v tejto chvíli už len jediný gem od zisku mimoriadne dôležitého bodu pre slovenský fedcupový tím.
40-30
Jana Čepelová ale znova potvrdila nervy ako zo železa a mimoriadne dôležitú výmenu si pripisuje na svoje konto.
30-30
Ruska znova zahrala riskantný return a dokonca sa tak dostáva na nerozhodný stav po 30.
30-15
Natalia Vichľancevová si ale uvedomuje, že nemá čo stratiť a zahráva mimoriadne riskantný, no úspešný return.
30-0
Slovenka pridáva ďalší kvalitný servis a približuje sa tak každou loptičkou k víťazstvu v tomto stretnutí.
15-0
Znova sa budeme opakovať, no Jana Čepelová dnes hrá akoby bez nervov a aj pri náznakoch menších problémov dokáže reagovať ako skúsená hráčka.
4:3
Natalia Vichľancevová bola opäť pri vlastnom servise v miernych problémoch, no pre seba mimoriadne dôležitý gem získava napokon na svoju stranu.
30-40
Loptu získava Vichľancevová.
30-30
V tomto prípade to ale Slovenke vyšlo, keď donútila hrať Vichľancevovú forhend z náročnej pozície a tá loptičku poslala len do siete.
15-30
Jana Čepelová naďalej skúša meniť tempo výmen, ani tentokrýt sa jej to však nevyplatilo a výmena tak ide na konto jej súperky.
15-15
Natalia Vichľancevová ale reaguje kvalitným servisom, ktorý ju držal najmä v prvom sete a Jana Čepelová ho zreturnovať nedokázala.
15-0
No tak zdá sa, že ruská tenistka je na tom v týchto chvíľach psychicky veľmi zle. Pridala ďalšiu zbytočnú chybu zo svojej rakety, tentokrát od základnej čiary a následne si to poriadne temperamentne vyčíta.
4:2
Čepelová ide do vedenia o dva gemy, keď Natalia Vichľancevová spravila mimoriadne lacnú chybu na sieti a v podstate tak darovala tento gem Slovenke.
40-30
Jana Čepelová je dnes ale mimoriadne psychicky odolná a v tomto náročnom momente zahnala Vichľancevovú do ťažkej pozície a získava tak gembal na potvrdenie brejku z predchádzajúcej hry.
30-30
Čepelová znova skúsila zmenu rytmu výmeny, no tentokrát to nevyšlo a razom je z toho nerozhodný stav po 30.
30-15
Tentokrát však treba pochváliť aj ruskú tenistku, ktorá zahrala mimoriadne kvalitný return pod nohy Slovenky a následne výmenu ukončila presným forhendom.
30-0
Ďalšia výmena, v ktorej mala Slovenka jasne navrch a získava aj druhý fiftín v rade pri svojom servise.
15-0
Jana Čepelová dnes podáva skutočne bezchybný výkon. Teraz dobrým servisom vyradila svoju súperku z hry a následne ukončila výmenu forhendom do rohu dvorca.
3:2
importantJana Čepelová víťazne zovrela päsť a berie svojej súperke servis, keď opäť zmenila rytmus výmeny, na čo Natalia Vichľancevová zareagovala len nevynútenou chybou. Slovenka ide do vedenia vedenia 3:2 v druhom sete a pevnými nohami tak kráča za dôležitým bodom pre slovenský tím.
A-40
Po veľkej bojovnosti na strane slovenskej hráčky je z toho ale ďalšia príležitosť na zisk servisu svojej súperky!
40-40
Ruska ale pri odvracaní brejkbalov predvádza mimoriadne istý výkon, tentokrát Slovenke nedala žiadnu šancu na zisk výmeny.
A-40
importantTak toto je veľká šanca pre Slovenku! Natalia Vichľancevová totiž zaznamenáva prvú dvojchybu v zápase v ten najnevhodnejší moment.
40-40
Slovenka sa ale dostáva na zhodu, keď ukázala mimoriadne kvality svojho forhendu, ktorým poslala loptičku do odkrytej časti kurtu.
30-40
Jana Čepelová predviedla fantastické nohy, no napriek tomu mala jej súperka na druhej strane kurtu obrovské šťastie, keď loptička z rakety Slovenky dopadla len veľmi tesne do autu.
30-30
Stav gemu je ale opäť vyrovnaný, keď teraz Slovenke pomohlo aj jastrabie oko pri údere ruskej hráčky.
15-30
V tejto chvíli však prišla bekhendová chyba z rakety Jany Čepelovej a Ruska je opäť vo vedení.
15-15
Jana Čepelová sa ale dostáva späť do hry, keď tentokrát zaznamenáva úspešný forhendový víťazný úder.
0-15
Vynikajúci servis od Rusky jej pomáha pri úspešnom vstupe do piateho gemu.
2:2
Napriek tomu je z toho ale aspoň ďalší bezproblémový gem na strane Jany Čepelovej, ktorá tak vyrovnáva stav druhého setu.
40-15
Vichľancevová ale zaznamenáva úspešný return, a tak ani tentokrát z toho čistá hra pre Slovenku nebude.
40-0
Slovenka pridáva mimoriadne účinné podanie, proti ktorému nenašla Natalia Vichľancevová účinnú zbraň a je z toho tretí fiftín v rade.
30-0
Na servise Slovenky zatiaľ nie je vidieť absolútne žiadne zaváhanie, Čepelová neponúka Ruske ani najmenšiu šancu dostať sa do hry na príjme.
15-0
Znova vynikajúci pohyb od Jany Čepelovej, ktorá dobrým servisom vyhnala súperku z kurtu a následne si prišla po víťazný úder až na sieť.
1:2
Je tomu tak, Ruska zaznamenáva zatiaľ najjednoduchšiu hru na podaní a znova sa dostáva do vedenia v druhom sete. Na servis však teraz pôjde Jana Čepelová.
0-40
Tak žeby si Natalia Vichľancevová pripísala na svoje konto prvý čistý gem na servise?
0-30
Tento return si Jana Čepelová rozhodne za klobúk nedá. Ruska dostáva fiftín ako darček a vedie už 30:0.
0-15
Slovenka dobre čítala hru, no napokon túto výmenu ukončuje víťazným úderom Natalia Vichľancevová.
1:1
Jana Čepelová hrá ale v obrovskej psyhickej pohode a tento gem ukončuje svojim vôbec prvým esom v zápase.
40-15
Ani tentokrát z toho čistá hra nebude, Natalia Vichľancevová získava túto výmenu na svoju stranu.
40-0
Čepelová zaznamenáva konečne v druhom sete aj víťazný úder, keď loptičku poslala krížom do odkrytej časti kurtu.
30-0
Perfektná zmena rytmu výmeny zo strany slovenskej hráčky, ktorá zaútočila do protipohybu Vichľancevovej, a tá znova posiela loptičku len do pásky.
15-0
Jana Čepelová poriadne zariskovala na druhom servise, ktorý poslala von z kurtu, čím prekvapila svoju súperku a tá triafa z forhendu len sieť.
0:1
Natalia Vichľancevová už ale ďalšie komplikácie nepripúšťa a druhý set tak otvára na svojom servise úspešne.
30-40
Jana Čepelová sa ale predsa len dostáva na kontakt a pokúsi sa dostať aspoň an zhodu hneď na úvod druhého setu.
15-40
Ruska zatlačila Čepelovú do náročnej pozície a tá pridáva ďalšiu nevynútenú chybu do série.
15-30
Tentokrát to však Čepelovej nevyšlo, keď jej forhend končí znova ďaleko mimo kurtu.
15-15
Následne sa však vracia Slovenka k presnosti svojich úderov z prvého setu a vyrovnáva stav tohto gemu.
0-15
Po krátkej prestávke začína Natalia Vichľancevová druhý set na servise a Jana Čepelová svoj prvý return posiela ďaleko za základnú čiaru.
6:4
Vynikajúci prvý servis na záver len podčiarkuje takmer bezchybný výkon Jany Čepelovej v prvom sete. Slovenka hrala mimoriadne inteligentne, čakala na svoju príležitosť a napokon dokázala v najdôležitejšom momente získať servis svojej súperky. Pri vlastnom podaní pritom Slovenka strácala len minimum fiftínov.
40-30
importantSlovenka sa teraz ani nepohla od základnej čiary, no zatlačila Rusku tvrdým forhendovým úderom, tá loptičku poslala len do siete a Čepelová tak získava prvý setbal!
30-30
Tentokrát sa Slovenka spoľahla na svoj bekhend, keď loptičku poslala presne do rohu kurtu a Vichľancevová už loptičku nedokázala vrátiť späť do dvorca.
15-30
Táto výmena bola mimoriadne dôležitá a Jana Čepelová si na nej dala mimoriadna záležať, keď ju ukončuje presným forhendovým úderom.
0-30
Tak to je veľká škoda. Jana Čepelová mala súperku "na lopate" no dnes snáď po prvýkrát v dôležitom momente zaváhala, čo potvrdilo aj jastrabie oko.
0-15
Natalia Vichľancevová nemá v tejto hre čo stratiť, a tak teraz po forhendovej prestrelke posalla na druhú stranu nechytateľný bekhendový úder.
5:4
importantTak sa to predsa podarilo! Natalia Vichľancevová netrafila loptičku svojou bekhendovou časťou rakety tak, ako by si predstavovala, Jana Čepelová jej tak berie podanie a v nasledujúcom geme tak pôjde podávať na zisk prvého setu!
A-40
importantČepelová vynikajúco zmenila tempo výmeny, čo jej súperku rozhodilo a tá posiela loptičku ďaleko za základnú čiaru. Ďalšia šanca pre slovenskú tenistku!
40-40
Natalia Vichľancevová trafila svoj forhend od základnej čiary presne na čiaru, čo napokon potvrdilo aj jastrabie oko, a tak ani štvrtý brejkbal Slovenka nevyužíva.
A-40
Čepelová dnes ťaží najmä zo svojej trpezlivosti, ktorá sa jej vyplatila aj v tejto výmene a získava tak šancu na štvrtý brejkbal pri podaní svojej súperky.
40-40
Čepelová ale predviedla opäť mimoriadne presný return pod nohy, na ktorý nedokázala Natalia Vichľancevová zareagovať a stav sa tak vracia na zhodu.
40-A
Po ďalšom nevyužitom brejkbale na strane Slovenky si Vichľancevová znova pomáha znova svojim kvalitným podaním.
40-40
Sledovali sme súboj kvalitných bekhendov, z ktorého napokon po skvelo zvládnutej výmene vyšla úspešnejšie Natalia Vichľancevová.
40-30
importantVýborne! Jana Čepelová zatlačila Vichľancevovú kvalitnou dĺžkou úderov, a tá si napokon nedokázala poradiť, keď loptičku posiela len do pásky!
30-30
Natalia Vichľancevová ale zatiaľ našu hráčku k dvom brejkbalom nepúšťa. Verme, že sa napokon Čepelová aspoň jednej príležitostí dočká.
30-15
Vynikajúci return Jany Čepelovej prináša Slovenke nádejný stav pri podaní jej kvalitne podávajúcej súperky na opačnej strane kurtu.
15-15
Jana Čepelová ale vyrovnáva potom, čo Ruska pri svojom forhende až príliš špekulovala a napálila loptičku len do siete.
0-15
Natalia Vichľancevová začína aj tento gem ziskom fiftínu na svoju stranu po dobrom prvom servise.
4:4
Jana Čepelová pokračuje v koncetrovanom výkone a ôsmu hru úvodného setu ukončuje presným forhendovým víťaznýcm úderom od základnej čiary.
40-15
Znova bolo v akcii jastrabie oko, ktoré bolo tentokrát na strane slovenskej hráčky, a tá tak má šancu na ďalší bezproblémový gem na servise.
30-15
V tejto chvíli ale Vichľancevová svoj return prepálila ďaleko za základnú čiaru a daruje tak túto loptičku Jane Čepelovej.
15-15
Ruska teraz zatlačila Slovenku kvalitným returnom už od začiatku výmeny, vytiahla si ju bližšie k sieti a následne sama zakončila túto výmenu presným úderom.
15-0
Výborné podanie Čepelovej von z kurtu donútilo Vichľancevovú zahrať loptičku len ďaleko za základnú čiaru.
3:4
Ruska pridáva ďalší kvalitný servis, za ktorým sa Slovenka mohla len s obdivom obzrieť a znova si tak berie na svoju stranu vedenie v prvom sete tohto zápasu.
15-40
Teraz ale prišiel kratší úder od Jany Čepelovej len tesne pred základnú čiaru, ktorý dokázala jej ruská súperka využiť na nekompromisný forhend.
15-30
Jana Čepelová sa ale ukazuje dnes vo väčšej psychickej pohode a znova dokázala trafiť loptičku pod mimoriadne náročným uhlom.
0-30
Ruska odskakuje po kvalitnom víťaznom údere od základnej čiary už na rozdiel dvoch fiftínov.
0-15
Natalia Vichľancevová ale získava aj po štvrtýkrát pri vlastnom servise prvú loptičku tejto hry.
3:3
Prvýkrát Slovenku o čistý gem síce obralo jastrabie oko, no to Čepelovú nerozhodilo a tá šiesty gem prvého setu ukončila ďalším víťazným úderom.
40-0
No a dokonca je z toho šanca na prvú čistú hru na servise pre slovenskú tenistku po presne umiestnenom podaní.
30-0
Ďalšie kvalitné podanie bolo základom k víťaznému úderu na strane slovenskej tenistky, ktorá tak pokračuje v bezproblémovom výkone na podaní.
15-0
Jana Čepelová si dobrým servisom von z kurtu vyhnala súperku a následne trafila loptičku pod pomerne náročným uhlom presne do opačného rohu kurtu.
2:3
Vichľancevová ale v najdôležitejších momentoch dokáže vytiahnuť mimoriadne nepríjemný prvý servis, ktorý jej pomohol aj v závere piateho gemu prvého setu.
30-40
Jana Čepelová získava tento fiftín vďaka dobrej dĺžke úderu na svoju stranu a v nasledujúcej výmene sa ešte pokúsi zabojovať o zisk súperkinho podania.
15-40
Natalia Vichľancevová síce odskakuje k možnosti dvoch gembalov, no naďalej je to práve ona, kto má o niečo väčšie problémy pri svojom servise.
15-30
Jana Čepelová ale bojuje a dostáva sa po víťaznom údere z forhendu na kontakt k podávajúcej Ruske.
0-30
Ruska sa tentokrát poriadne oprela do svojho prvého servisu, na ktorý už Jana Čepelová nedokázala nájsť odpoveď a tak stráca už dva fiftíny.
0-15
Natalia Vichľancevová vstupuje do ďalšej hry ziskom fiftínu po až príliš agresívnom forhende zo strany slovenskej tenistky.
2:2
Je to dobré. Zo strany slovenskej reprezentantky sme na servise zatiaľ nevideli žiadne väčšie zaváhanie, čo je do ďalšieho priebehu zápasu veľmi dôležité.
40-15
Jana Čepelová si ale nepripúšťa žiadne kompilkácie a po kvalitnom servise sa dostáva k dvom gembalom na vyrovnanie stavu prvého setu.
30-15
Teraz však Vichľancevová predviedla mimoriadne kvalitne umiestnený return druhého servisu, za ktorým sa Jana Čepelová mohla len obzrieť.
30-0
No a následne prichádza aj druhá nevynútená chyba v podaní ruskej hráčky v rade za sebou a pohodlné vedenie 30:0 pre Slovenku.
15-0
Jane Čepelovej pomáha pri vstupe do štvrtého gemu jej súperka lacnou chybou, keď loptičku posiela len za základnú čiaru z ľahkej pozície.
1:2
Natalia Vichľancevová to napokon, síce s veľkými problémami, ale zvláda a po troch gemoch v prvom sete tak pokračujeme bez brejku na jednej či druhej strane.
40-A
No a Vichľancevová po dvoch odvrátených brejkbaloch získava výhodu na svojom servise a pokúsi sa tak dostať do vedenia 2:1 v prvom sete.
40-40
Tentokrát sa však o túto príležitosť pripravila Slovenka sama po neprenosti z forhendovej časti rakety.
A-40
Jana Čepelová ale napriek tomu v tomto geme nie je vôbec bez šance a dostáva sa k druhej možnosti zisku servisu svojej súperky.
40-40
Vichľancevová však predvádza tretie eso v tomto zápase v ten najvhodnejší moment.
A-40
importantNo a dokonca je z toho brejkbal po ďalšom kvalitnom returne zo strany Slovenky!
40-40
Jana Čepelová teraz predviedla ideálnu dĺžku úderu a dostáva sa na zhodu v treťom geme prvého setu.
30-40
Ten však zatiaľ po zbytočnej chybe Slovenky neprichádza a je z toho gembal pre Vichľancevovú.
30-30
No a dokonca sa Čepelová dostáva na nerozhodný stav a v nasledujúcej výmene bude môcť zabojovať o prvý brejkbal.
15-30
Konečne dostala Slovenka možnosť zreturnovať aj druhý servis súperky a okamžite to šikovne využila na zisk fiftínu na svoju stranu.
0-30
Natalia Vichľancevová nemá zatiaľ na servise najmenšie problémy, Jane Čepelovej sa na jej prvé podanie reaguje veľmi ťažko.
0-15
Ruske to tam zatiaľ padá z prvého servisu úplne bez problémov, a tak ide aj pri tomto podaní do vedenia.
1:1
Aj Jana Čepelová zvláda svoj úvodný gem na podaní a vyrovnáva tak stav prvého setu na 1:1. Na podanie ide Natalia Vichľancevová.
40-30
Zatiaľ sa Jana Čepelová môže o svoj servis oprieť, podarilo sa jej to aj tentokrát pri dôležitej výmene na podaní.
30-30
Ruska ale bojuje a tentokrát si pripisuje loptičku na svoje konto. Je to po 30 a ďalšia výmena bude mimoriadne dôležitá.
30-15
Ďalšie kvalitné podanie dostáva Janu Čepelovú do vedenia na svojom prvom geme na servise. Verme, že sa Slovenke podarí vyrovnať stav prvého setu.
15-15
Slovenka si ale na tomto servise už dala záležať a vyrovnáva tak stav druhého gemu kvalitným forhendom.
0-15
No a Ruska pokračuje v dobrom vstupe do stretnutia aj na príjme, keď prvú loptičku pri podaní Jany Čepelovej získava na svoju stranu.
0:1
Ruska nezaváhala pri svojej prvej hre na servise a pokerne pohodlne sa dostala do vedenia v prvom sete.
15-40
Ďalšie kvalitné podanie na strane mladej ruskej tenistky jej prináša úvodné dva gembaly na úspešný vstup do zápasu.
15-30
Teraz si však Natalia Vichľancevová pomohla kvalitným servisom, ktorý jej fungoval aj vo včerajšom zápase a ide znova do vedenia v prvom geme.
15-15
V nasledujúcej výmene však zahrala Slovenka veľmi pekný víťazný úder a získava tak na svoju stranu prvú loptičku v tomto stretnutí.
0-15
Zápas na podaní otvorila ruská tenistka, ktorá dobrým servisom zatlačila Janu Čepelovú do ťažkej pozície a tá tak začína nevynútenou chybou.
0:0
Stretnutie sa práve začalo.
importantNo tak toto je nepríjemnosť pre slovenský tím! Zranenie Magdalény Rybárikovej, s ktorým dohrávala včerajší duel proti Anne Kalinskej dnes slovenskej jednotke nedovolí nastúpiť, a tak jej miesto zaujme Jana Čepelová.
Vážení tenisoví fanúšikovia!

Slovenské fedcupové reprezentantky hrajú po prvom dni 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie s ruskými súperkami nerozhodne 1:1. Druhý hrací deň otvorí súboj tímových jednotiek Magdalény Rybárikovej s Nataliou Vichľancevovou. Stretnutie sa začína o 15:00.

MAGDALÉNA RYBÁRIKOVÁ

Magdaléna Rybáriková prežila vlani životnú sezónu, a to aj napriek tomu, že ju v jej úvode trápilo vážne zranenie. Rok ukončila v prvej dvadsiatke svetového rebríčka, no a v úvode sezóny 2018 si svoje rebríčkové maximum ešte vylepšila na 18. priečku. Na WTA turnaji austrálskom Sydney síce ešte aj vinou doliečovaného zranenia vypadla v prvom kole s talentovanu Američankou CiCi Bellisovou, no na grandslamovom Australian Open to už bola Rybáriková, ako sme si na ňu v minulej sezóne zvykli. Pri svojom postupe do osemfinále v Melbourne dokázala piešťanská rodáčka zdolať napríklad aj nepríjemne hrajúce Kirsten Flipkensovú s Katarinou Bondarenkovou a zastaviť ju dokázala len neskoršia šampiónka a nová svetová jednotka Caroline Wozniacka. Magdaléna Rybáriková nastupovala do včerajšieho súboja v nie príliš lichotivej pozícii. Na úlohu tímovej jednotky nie je vôbec zvyknutá, no a navyše, na víťazstvo vo dvojhre vo Fed cupe čakala už takmer 10 rokov, keď naposledy ešte v apríli 2008 dokázala zdolať Akgul Ammamuradovovú. Aby toho nebolo málo, musela počas zápasu riešiť aj zdravotné problémy. Prvý set stratila po výsledku 5:7 a to aj napriek tomu, že v ňom vyhrávala 3:1. V druhom sete to so slovenskou jednotkou nevyzeralo vôbec dobre, prehrávala, prehrávala už 1:3 a Kalinskej tak stačilo dopodávať zápas. Magdaléna Rybáriková sa však v posledných mesiacoch stala špecialistkou na trojsetové zápasy, čo dokázala aj tentokrát. Vývoj druhého setu úplne otočila a získala ho na svoju stranu výsledkom 6:3. Podobná situácia sa dokonca opakovala aj v rozhodujúcej fáze zápasu, Ruska viedla 3:1 aj 4:2, mala výhodu jedného brejku, no slovenská reprezentantka aj navzdory problémom s chrbtom zabojovala a po prehre Viktórie Kužmovej získala mimoriadne dôležitý vyrovnávajúci bod pre náš tím. Tretí set ovládla pomerom 6:4.

NATALIA VICHĽANCEVOVÁ

Natalia Vichľancevová je veľkou nádejou ruského tenisu. Vo svojej kariére už bola táto tenistka, ktorá v piatok oslávi ešte len 21. narodeniny, aj na hranici prvej päťdesiatky svetového rebríčka, aktuálne je „až“ 94. Počas vlaňajšej sezóny trpela najmä na nevyrovnanú výkonnosť, no zahrala si dvakrát semifinále a raz dokonca aj neúspešné finále. V tomto roku toho zatiaľ veľa nepredviedla, keď na hlavnom okruhu WTA nevyhrala v hlavnej súťaži ešte ani jeden duel. Vo Fed cupe doposiaľ absolvovala len dve dvojhry. Pri svojej premiére pred rokom zdolala v dôležitom zápase Taiwančanku Ya-hsuan Leeovú. Včera proti Viktórii Kužmovej síce do stretnutia nevstúpila úplne najlepšie, no v závere prvého setu mala predsa len o niečo pevnejšie nervy a získala ho na svoju stranu 6:4. Priebeh druhého setu už ruská reprezentantka absolútne kontrolovala, využívala každé zaváhanie slovenskej debutantky a napokon ho za necelú polhodinu získala po výsledku 6:2.

Magdaléna Rybáriková sa s Nataliou Vichľancevovou na okruhu ešte nikdy nestretla. Dôležité z pohľadu slovenskej jednotky bude, aby zachytila úvod zápasu a nepustila svoju súperku do hry. Otázkou však zostáva, ako na tom bude Rybárikovej chrbát, ktorý si musela Slovenka v závere včerajšieho duelu nechať ošetrovať.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Billie Jean King Cup»Čepelová zdolala ruskú jednotku, Slovensku chýba k postupu už iba bod