Čepelová suverénne postúpila do osemfinále dvojhry dievčat

Jana Čepelová
Jana Čepelová (Autor: SITA)
SITA|31. máj 2011 o 16:19

Slovenská tenistka zvíťazila v stretnutí 2. kola Roland Garros nad Peruánkou Patriciou Iveth Kuovou-Floresovou 6:0, 6:1.

PARÍŽ. Slovenská tenistka Jana Čepelová zvíťazila v utorňajšom stretnutí 2. kola dvojhry dievčat na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži Peruánkou Patriciou Iveth Kuovou-Floresovou za 50 minút hladko 6:0, 6:1. Jediný gem stratila na úvod druhého setu spolu s vlastným podaním.

Od nedele 18-ročná košická rodáčka Čepelová sa v tejto sezóne už venuje seniorským pokusom, medzinárodné otvorené majstrovstvá Francúzska sú jej prvým juniorským vystúpením od vlaňajších newyorských US Open.

Úradujúca singlová majsterka Európy vo vekovej kategórii do 18 rokov Čepelová má doterajšie maximum na úrovni "veľkej štvorky" v podobe štvrťfinále práve za Atlantikom v sezóne 2009. Vo francúzskej metropole už prekonala svoj miestny rekord: predvlani skončila v 2. kole, minulý rok sa lúčila hneď na úvod.

Čepelová, 410. v seniorskom renkingu WTA, si medzi najlepšími šestnástimi zmeria sily s Francúzkou Caroline Garciovou nasadenou ako treťou. Papierovo čaká na zverenkyňu Petra Hubera čaká náročná úloha, pretože Garciová ako držiteľka voľnej karty minulý štvrtok riadne potrápila Rusku Mariu Šarapovovú v 2. kole parížskej hlavnej súťaže žien - nezužitkovala náskok 6:3, 4:1 s dvojitým brejkom.

Sedemnásťročnej Francúzke patrí 188. miesto medzi ženami. V utorok v 2. kole dvojhry dievčat prekonala Argentínčanku Catalinu Pellovú tesne 4:6, 6:2, 9:7, keď sa jej v treťom set napokon nevypomstilo, že premrhala náskok 3:0. Na príjme v dvanástom geme odvrátila mečbal.

Členka programu NTC a fedcupová reprezentantka SR Čepelová sa v utorok ešte predstaví v osemfinálovom 2. kole štvorhry dievčat po boku krajanky Chantal Škamlovej, s ktorou triumfovala v mládežníckej štvorhre na vlaňajších melbournských Australian Open.

Dvojhra dievčat - 2. kolo:

Jana Čepelová (SR) - Patricia Iveth Kuová-Floresová (Peru) 6:0, 6:1 za 50 minút

Zostávajúce výsledky slovenských tenistov v utorňajších stretnutiach:

Dvojhra chlapcov - 2. kolo:

Filip Horanský (SR-3) - Julien Cagnina (Belg.) 6:3, 7:6 (5) za 77 minút

Štvorhra dievčat - 1. kolo:

Victoria Bosiová, Patricia Iveth Kuová-Floresová (Arg./Peru) - Lucia Butkovská, Karolína Schmiedlová (SR) 7:5, 7:5 za 86 minút

2. kolo (osemfinále):

Jana Čepelová, Chantal Škamlová (SR-8) - Marine Partaudová, Jade Suvrijnová (Fr.) 5:7, 6:2, 10:8 (zápasový tajbrejk) za 75 minút

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Čepelová suverénne postúpila do osemfinále dvojhry dievčat