Čepelová so Škamlovou získali vo štvorhre striebro

TASR|21. aug 2010 o 10:48

Slovenské tenistky Jana Čepelová so Chantal Škamlovou získali strieborné medaily v dievčenskej štvorhre na premiérových olympijských hrách mládeže v Singapure.

Singapur. Slovenské tenistky Jana Čepelová so Chantal Škamlovou získali strieborné medaily v dievčenskej štvorhre na premiérových olympijských hrách mládeže v Singapure.

Vo finále prehrali ako nasadené štvorky s čínskym párom Chao Čchen-tang, Sajsaj Čeng v troch setoch 4:6, 6:3 a 4:10 v tzv. supertajbrejku.

Zisk striebra v Singapure je pre Čepelovú a Škamlovú ďalším výrazným úspechom v tejto sezóne. V januári talentované Slovenky triumfovali v juniorskej štvorhre na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne, v júli vo švajčiarskom Klosterse sa stali v debli majsterkami Európy v kategórii do 18 rokov.

Čepelovú po skončení zápasu mrzela nevydarená koncovka prvého setu. "Viedli sme 4:2, no Číňanky potom získali štyri gemy v rade, čo bol zlomový moment celého stretnutia. V druhom dejstve sme hrali dobre a vynútili sme si rozhodujúci supertajbrejk, no v ňom mali viac šťastia naše súperky, pri jednej spornej loptičke "zaúradovali" rozhodcovia. Zisk striebra je pekným úspechom, no so Chantal sme chceli zlato, preto si asi viac cením titul majsterky Európy i triumf z Australian Open. V pondelok sa vrátime domov na Slovensko, no už o pár dní neskôr odlietame na US Open," povedala pre TASR Čepelová, ktorá si dala ziskom striebra vo štvorhre pekný darček k sobotňajším meninám.

Slovenskí tenisti vybojovali v Singapure celkovo tri medaily a stali sa najúspešnejšou časťou výpravy. Čepelová získala vo dvojhre bronz a z kovu rovnakého lesku sa v chlapčenskej štvorhre tešili Filip Horanský s Jozefom Kovalíkom.

dievčatá štvorhra - finále:

Chao Čchen-tang, Sajsaj Čeng (Čína) - Jana ČEPELOVÁ, Chantal ŠKAMLOVÁ (4-SR) 6:4, 3:6, 10:4

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Čepelová so Škamlovou získali vo štvorhre striebro