Čepelová so Škamlovou chcú k titulu na Australian Open pridať ďaľší

TASR|1. feb 2010 o 12:42

Slovenské tenistky Jana Čepelová so Chantal Škamlovou korunovali druhé spoločné deblové vystúpenie na grandslamovom turnaji životným úspechom.

BRATISLAVA.

Po vlaňajšom semifinále na US Open vyhrali juniorskú štvorhru na Australian Open a nadviazali na úspech Kariny Habšudovej, ktorá v roku 1991 triumfovala v Melbourne po boku Nemky Barbary Rittnerovej.

"Už v príprave na Australian Open sme sa cítili v dobrej forme a hovorili sme si, že by z toho mohol byť solídny výsledok. Išli sme od zápasu k zápasu a neustále sme sa zlepšovali. Vo finále proti najvyššie nasadenému maďarsko-kanadskému páru Babosová, Dabrowská sme nemali čo stratiť. Povedali sme si, že ideme bojovať a vyšlo to. Dôležitý bol zisk prvého setu, v ktorom sme odvrátili päť setbalov. V druhom sete za stavu 4:0 sme si začali uvedomovať, že sme iba dva gemy od víťazstva a trochu sme znervózneli. Za stavu 5:2 sme sa však upokojili. Povedali sme si, že nesmieme myslieť na víťazstvo a musíme sa sústrediť na poslednú loptičku", povedala Škamlová.

S Čepelovou sú si blízke nielen tenisovo, ale aj povahovo. "S Jankou máme rovnaké povahy. Vieme zabojovať, keď treba a dobre sa na kurte dopĺňame. Až teraz s odstupom niekoľkých dní si plne uvedomujeme, čo sme v Melbourne dosiahli. Zatiaľ nebol čas poriadne to celé osláviť. Janka teraz cestuje na turnaj do Izraela, no potom to určite oslávime s kamarátmi a známymi," dodala zverenka trénerky Martiny Suchej. Bývalá slovenská reprezentantka považuje za najväčšiu Škamlovej zbraň bekhend. "Chantal má dobrý cit pre loptičku a dobrý tajming. Má predpoklady na to, aby sa postupne viac presadila aj vo dvojhre."

Čepelová so Škamlovou by k melbournskemu titulu chceli pridať ďalší, najradšej už v tejto sezóne. "Najväčšie šance vidím na Roland Garros a US Open. Vo Flushing Meadows nám to už vlani pri spoločnej premiére išlo veľmi dobre. Mali sme však trochu smolu v tom, že semifinále sa hralo v hale, bez divákov a na inom povrchu. V Melbourne ma trochu sklamalo, že na juniorské zápasy chodilo málo divákov. V tomto smere je najlepší Wimbledon, tam je aj v juniorských súťažiach o zápasy veľký záujem," povedala Čepelová, ktorej tenisovým vzorom bola v detstve Švajčiarka Martina Hingisová. Z mužov rovnako ako Škamlová obdivuje svetovú jednotku Švajčiara Rogera Federera.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Čepelová so Škamlovou chcú k titulu na Australian Open pridať ďaľší