Central karate klub Poprad úspešný aj v Poľsku

CKK Poprad. Zabodovali v Poľsku aj v Košiciach.
CKK Poprad. Zabodovali v Poľsku aj v Košiciach. (Autor: CKK)
Richard Hudeček|30. mar 2017 o 00:00

U našich severných susedov vybojovali osem cenných kovov, v Košiciach aj ten najcennejší.

POPRAD. V poľskom meste Zawadzkie sa uskutočnila medzinárodná súťaž v karate pod názvom XXIII Rada Regentów.

Na tejto súťaži sa stretli karatisti z celého Poľska, Čiech a zo Slovenska. V konkurencii vyše 490 pretekárov zo 40 karate klubov si Central karate klub Poprad vybojoval osem medailí (0 – 4 – 4) a zároveň sa v Košiciach uskutočnilo už 3. kolo Žiackej ligy karate.

Central karate klub Poprad: fotogaléria

28.3.2017

Na tejto súťaži sa zúčastnili aj karatisti z Central karate klubu Poprad a pod Tatry si priniesli tri medaile.

Súťaž v Poľsku bola otvorená disciplínou kata družstvá. Do finále kategórie kata družstvá kadetky sa prebojovali Centralistky v zložení Zoja Paľová, Nikola Bušovská a Zuzana Nedoroščíková.

„Žiaľ, konkurencii podľahli a skončili na druhom mieste. Následne sme v najmladšej kategórii kata dievčatá do 7 rokov videli ďalšie finále Central karate klubu a o to sa postarala Linda Klempová, ktorá si vybojovala striebornú medailu a na treťom mieste v tej istej kategórii sa umiestnila Laura Klempová.

Ďalšie tretie miesto v kategórii kata seniorky si odniesla Ema Paľová. Menej šťastia v kategórii kata mali Daniel Nedoroščík, Branislav Dudek a Zoja Paľová, ktorí súboj o tretie miesto nevyhrali a umiestnili sa tak na štvrtej priečke,“ hodnotila Ivana Kucová z Central karate klubu Poprad.

Popoludnie patrilo športovému zápasu kumite. V kategórii kumite chlapci -30 kg sa na treťom mieste umiestnil Daniel Nedoroščík. Finále v kategórii kumite dievčatá do 14 rokov -50 kg patrilo Ine Paľovej a nakoniec si do Popradu priniesla striebornú medailu.

O ďalšie striebro sa postarala Ivana Kucová v kategórii kumite seniorky -61 kg a posledná medaila, ktorá putovala do Popradu bola z kategórie seniorky +61 kg, o ktorú sa postarala Ema Paľová. Do bojov o tretie miesta v športovom zápase kumite sa dostali Linda a Laura Klempové, Zoja Paľová a Branislav Dudek, žiaľ, neúspešne a obsadili tak štvrté miesta.

Lea Kucová v Košiciach zlatá

Súťaž v Košiciach bola otvorená disciplínou karate agility. V najmladšej kategórii karate agility chlapci 6 rokov na druhom mieste skončil Marek Tropp.

Ďalej sa pokračovalo disciplínou kata, kde v kategórii kata dievčatá začiatočníčky si suverénne zlatú medailu vybojovala Lea Kucová a taktiež bronzový kov si Lea odniesla aj z kategórie kumite dievčatá -30 kg.

Menej šťastia mali v kategórii kata Marek Tropp a Matej Šuna, ktorí v boji o bronz súperom podľahli a umiestnili sa tak na štvrtej pozícii.

Z výsledkov CKK: KARATE AGILITY: 2. miesto: Marek Tropp, KATA: 1. miesto: Lea Kucová, 2. miesto: Linda Klempová, družstvo Central Karate Klub Poprad (Paľová, Bušovská, Nedoroščíková), 3. miesto: Ema Paľová, Laura Klempová, KUMITE: 2. miesto: Ina Paľová, Ivana Kucová, 3. miesto: Daniel Nedoroščík, Ema Paľová, Lea Kucová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Central karate klub Poprad úspešný aj v Poľsku