Bývalý reprezentant Pištek vybuduje v Lamači hokejovú akadémiu

SITA|15. nov 2010 o 12:11

Ľubomír Pištek chce v bratislavskom Lamači postaviť halu, ktorá bude slúžiť výchove mladých slovenských hokejistov.

BRATISLAVA. Bývalý slovenský hokejový reprezentant Ľubomír Pištek sa rozhodol vydať v šľapajach svojho slávnejšieho krajana Mariána Gáboríka z Trenčína a postaviť halu v Bratislave.

Tridsaťročný Pištek plánuje vybudovať novú športovú a hokejovú akadémiu na Borinskej ulici v Lamači. O reálnosti plánov bronzového medailistu z MS do 20 rokov svedčí aj podujatie naplánované na štvrtkové predpoludnie (18. 11. o 11.00 h), keď sa uskutoční slávnostné položenie základného kameňa novej ľadovej plochy.

"Hokejové a curlingové nádeje, malé talenty už nebudú vyrastať väčšinou len v Trenčíne, ale chceme dať šancu premyslene rozvíjať svoj talent podľa najnovších kanadských modelov aj deťom z Bratislavy, Záhoria a celého západného Slovenska. Ide vôbec o prvú hokejovú akadémiu na Slovensku, v ktorej bude použitý špeciálny trenažér určený na odstraňovanie nedostatkov v technike korčuľovania," poznamenal Ľubomír Pištek.

Projekt prídu vo štvrtok podporiť aj viaceré osobnosti verejného a športového života ako primátor mesta Bratislava Andrej Ďurkovský, starostka mestskej časti Lamač Oľga Keltošová, držiteľ striebornej a bronzovej medaily z hokejových MS a rekordér slovenskej extraligy v počte titulov Richard Kapuš, slovenská hokejová legenda, člen Siene slávy IIHF i slovenského hokeja, sedemnásobný medailista z MS a dvojnásobný zo ZOH Jozef Golonka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov