Duda bol lepší ako Haaland. V zostave kola Bundesligy je aj bývalý Trenčan

Ondrej Duda.
Ondrej Duda. (Autor: TASR/AP)
Michal Šášky|27. apr 2021 o 15:40

Ondrej Duda je v zostave kola Bundesigy.

KOLÍN, BRATISLAVA. Z desiatich možných bodov dostal za piatkový výkon 9,1. Ondrej Duda si vyslúžil hodnotenie, aké dostávajú len tí najlepší hráči.

Líder 1. FC Kolín podal brilantný výkon, v piatok strelil Augsburgu dva góly, pričom najmä ten úvodný bol geniálny a obletel celý svet.

V neľahkej pozícii dokonale trafil loptu a strelil bezpochyby najkrajší vo svojej kariére.

Niet preto divu, že si rodák zo Sniny vyslúžil aj miesto v zostave 31. kola nemeckej Bundesligy. Špecializovaný portál SofaScore.com ho umiestnil na pravé krídlo.

Zaujímavosťou je, že spoločnosť na druhej strane pomyselného ihriska mu robí aj rodák z Jamajky Leon Bailey. Hviezda Leverkusenu v minulosti pôsobila aj v akadémii AS Trenčín.

Zostava 31. kola nemeckej Bundesligy podľa SofaScore.
Zostava 31. kola nemeckej Bundesligy podľa SofaScore. (Autor: SofaScore.com)

Líder Kolína dostal vyššie hodnotenie ako všetky hviezdy Bundesligy. Hviezdny Nór Erling Braut Haaland, ktorý dvomi gólmi vystrieľal tri body oslabenej Borusii Dortmund, mal nižšiu známku.

Len jeden hráč bol v hodnotení vyššie, a to fínsky reprezentant Joel Pohjanpalo, ktorý hetrikom rozhodol o sobotňajšej výhre Unionu Berlín nad Werderom Brémy (3:1).

Duda má pár mesiacov pred EURO 2020 famóznu formu, v posledných šiestich zápasoch dal až päť gólov, celkovo ich má na konte sedem. Jeho osobným maximum zo sezóny 2018/2019 bola je jedenásť gólov a šesť asistencií.

Žiadny slovenský reprezentant nedostal v poslednom období také hodnotenie ako Duda. Cez víkend pritom okrem neho zažiarili aj Martin Dúbravka v anglickej Premier League či Milan Škriniar, ktorý kráča s milánskym Interom za titulom v talianskej Serii A.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Duda bol lepší ako Haaland. V zostave kola Bundesligy je aj bývalý Trenčan