Leverkusen porazil Düsseldorf, skóroval bývalý hráč Trenčína

Gólová radosť hráčov Bayeru Leverkusen.
Gólová radosť hráčov Bayeru Leverkusen. (Autor: TASR/AP)
SITA|17. feb 2019 o 21:32

Borussiou Mönchengladbach len remizovala s Frankfurtom.

BERLÍN. Futbalisti Bayeru Leverkusen zvíťazili v nedeľňajšom zápase 22. kola najvyššej nemeckej súťaže nad Fortunou Düsseldorf 2:0. Naplno bodovali v štvrtom dueli po sebe a v tabuľke sa vyšvihli už na piate miesto.

V 18. minúte otvoril skóre stretnutia Kai Havertz, vďaka čomu je s deviatimi gólmi najlepším strelcom tímu. Düsseldorf sa v zápase nezmohol ani na jednu strelu na bránu, a tak nemohol pomýšľať na bodový zisk. V BayArene sa napokon zrodilo víťazstvo domácich o dva góly, keďže v 66. minúte skóroval aj bývalý hráč AS Trenčín Leon Bailey.

Hráči Eintrachtu Frankfurt remizovali s Borussiou Mönchengladbach 1:1. Do vedenia sa domáci dostali v závere prvého polčasu, keď sa v šestnástke súpera najlepšie zorientoval Danny da Costa. Po zmene strán hostia zvýšili aktivitu, mali takmer 70-percentné držanie lopty a napokon sa im podarilo streliť vyrovnávajúci gól.

V 82. min sa presnou strelou spoza šestnástky zaskvel Denis Zakaria. Viac gólov už vo Frankfurte nepadlo, a tak domáci hráči remizovali štvrtýkrát po sebe. V tabuľke im patrí siedme miesto, Mönchengladbach figuruje so ziskom 43 bodov na tretej pozícii.

Bundesliga - 22. kolo:

Frankfurt - Borussia Mönchengladbach1:1 (1:0)

Góly: 45.+ D. da Costa - 82. Zakaria

Bayer Leverkusen - Düsseldorf 2:0 (1:0)

Góly: 18. Havertz, 66. Bailey

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Leverkusen porazil Düsseldorf, skóroval bývalý hráč Trenčína