Buday o titulovej výhre: Plán bol nepúšťať sa do nejakých prestreliek

(Zdroj: OKTAGON MMA)
Daniel Stankovič|20. jún 2021 o 08:38 (aktualizované 20. jún 2021 o 08:39)

Najväčšie víťazstvo v v kariére.

BRNO. Titul ťažkej váhy najväčšej domácej organizácie je po turnaji Oktagon 25 na Slovensku. V súboji s Kamilom Mindom (7-2 MMA) ho získal zápasník trnavského klubu SFG Martin Buday (8-1 MMA)

Zverenec Attilu Végha porazil Kamila Mindu po dobre trafenej kombinácii v druhom kole. Podarilo sa mu to aj napriek tomu, že v klietke naposledy zápasil pred osemnástimi mesiacmi, počas ktorých sa potykal so zraneniami a dlhodobými zdravotnými problémami po prekonaní ochorenia COVID-19.

Boli tam samozrejme nejaké chyby, ale víťazstvo je doma a to je dôležité. Po mentálnej stránke som bol veľmi dobre pripravený, za čo ďakujem môjmu mentálnemu koučovi Radkovi Ševčíkovi, takže určite budeme spolupracovať aj do budúcna

Plán bol nepúšťať sa s ním do nejakých prestreliek. V závere prvého kola som už cítil, že je unavenejší a to bola aj taktika, vyšťaviť ho a prebrať iniciatívu,“ okomentoval vlastný výkon na tlačovej konferencii po turnaji slovenský bojovník.

Víťazstvo bolo však pre Budaya dôležité aj z iného dôvodu. Talentovaný ťažkotonážnik sa má predstaviť už na jeseň v šou Dana White's Contender Series, kde zabojuje o kontrakt v prestížnej americkej organizácii UFC. Súperom by mu mal byť 12. októbra neporazený Hugo Cunha z Brazílie.

Ako hovorí, pred veľkou výzvou to na dlhú pauzu nevyzerá a počíta sa aj s prípravným kempom v zahraničí.

Teraz si zoberiem asi týždeň voľno, po ktorom nastúpim späť do tréningu. V pláne mám aj kemp v zahraničí, chcel by som vycestovať do USA,“ dodal. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Buday o titulovej výhre: Plán bol nepúšťať sa do nejakých prestreliek