Oktagon 25: Jeden úder stačil. Martin Buday je novým šampiónom ťažkej váhy

Rozhodujúci úder Martina Budaya.
Rozhodujúci úder Martina Budaya. (Zdroj: Oktagon MMA)
Dávid Lukáč|19. jún 2021 o 23:45

Po dvoch rokoch sa Buday vrátil víťazne.

BRNO. Organizácia Oktagon MMA má nového šampióna ťažkej váhy a je ním Slovák Martin Buday (8-1). Ten si v titulovom dueli poradil s Poliakom Kamilom Mindom (7-2), ktorého zdolal v druhom kole. 

Zverenec Attilu Végha sa teraz môže sústrediť na svoj dôležitý októbrový súboj v Dana White's Contender Series, kde bude bojovať o kontrakt s UFC proti Brazílčanovi Hugovi Cunhovi (6-0).

1. kolo

Minda začína tlakom, drží si stred klietky, Buday sa dobre pohybuje na nohách. Poliak sa snaží trafiť tvrdý úder, slovenský bojovník vysiela jednotlivé údery bez kombinácii. Prvé kolo, v ktorom sa toho veľa nestalo, si aktivitou pripíše na konto Minda.

2. kolo

Minda pokračuje v tlaku, na signifikantné údery zatiaľ vedie 19-4. Súboj prebieha bez kopov a v podobnom duchu ako v prvom kole. Buday ťahá za kratší koniec, ale pozor! Ťažkým váham stačí jeden úder. Minútu pred koncom Buday tvrdo zasahuje Mindu do nosa, a po ďalšom ide Poliak k zemi a novým šampiónom sa tak stáva slovenský bojovník.

Výsledok: Martin Buday poráža Kamila Mindu na TKO (2. kolo, 4:01).

Slová víťaza: Cítil som, že bol každý úder tvrdý, a že súper má tvrdú hlavu. Chcel by som sa poďakovať všetkým ľuďom, čo mi pomáhali.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Oktagon 25: Jeden úder stačil. Martin Buday je novým šampiónom ťažkej váhy