Buchinger po strate titulu v Oktagone: Nastúpil som s tým, že prehrám

Ivan Buchinger.
Ivan Buchinger. (Autor: Oktagon MMA)
SvetMMA|6. jún 2022 o 18:26

Už pred zápasom sa necítil dobre.

BRATISLAVA. Mala to byť jeho noc. Premiéra najväčšej domácej organizácie Oktagon MMA pred nemeckým publikom vo Frankfurte priniesla v hlavnom zápase večera pád slovenskej legendy Ivana Buchingera.

A prehra bola pre Slováka o to náročnejšia, že v zápase s mladým vyzývateľom Losene Keitom stratil ako opasok ľahkej váhy Oktagonu, tak aj dostal tvrdý knokaut.

Niekdajší viacnásobný šampión významných európskych líg po zápase neskrýval sklamanie.

Prehru prijal už pred zápasom

Najprv sa prostredníctvom sociálnych sietí zarazil nad správaním niektorých "fanúšikov", k čomu dnes pre portál Šport.sk pridal aj vyjadrenie ohľadom príčin jeho prehry.

„Nie som z toho zničený, pretože už som nastúpil s tým, že prehrám. Pred zápasom som písal domov, že sa cítim strašne. Predom som prijal prehru a iba som čakal na koniec. Či som sa ho bál, neviem.

Skrátka som nebol sám sebou,“ zamýšľal sa historicky prvý kráľ Oktagonu v dvoch rozličných váhových kategóriách.

Jeho premožiteľ, Losane Keita, sa šanci vyzvať šampióna prepracoval dvoma vystúpeniami v rámci československej organizácie.

V decembri v priebehu troch minút knokautoval Karola Ryšavého, k čomu vo februári pridal skalp ďalšieho Slováka Ronalda Paradeisera.

Ako Buchinger priznáva, vydreté víťazstvo Keitu na turnaji Oktagon 31 nad Paradeiserom ho primälo k podceneniu rodáka z Guiney.

„Upokojil som sa s tým, že nie je taký dobrý a nemusím sa ho báť. Nebol som taký napnutý na zápas, ako proti Vojtovi (Barboríkovi). Netrénoval som tak, ako by som mohol a tiež ma v príprave obmedzilo zranené koleno, musím na operáciu.“

V hre je dlhá pauza

Čo sa týka zraneného kolena, podľa 36-ročného zapasníka to nevyzerá vôbec ružovo. Buchinger naviac spomína potenciálne vážny problém s ramenom.

„Čaká ma minimálne operácia kolena, to ma vyradí do februára či marca. Ak bude potrebná aj operácia ramena, musí to ísť postupne a je to výpadok minimálne na rok a pol. To rameno mi v minulosti už operovali a šesť, sedem mesiacov som nevedel robiť skoro nič.“

Koniec kariéry si však skúsený veterán nepripúšťa. O to viac, že by sa s zmiešanými bojovými umeniami nerád lúčil s prehrou.

„Možno by to bolo najlepšie, pretože som rozsekaný na kusy. Ale nechcem to ešte zabaliť. Čas plynie a som už zraniteľnejší, no ak mi to telo umožní, chcem ešte zápasiť. Nemôžem sa rozlúčiť takýmto výkonom,“ zakončil.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Buchinger po strate titulu v Oktagone: Nastúpil som s tým, že prehrám