28.11.2022 | Skupina G
28.11.2022 | Sk. G
1 - 0
(0:0)

Casemiro spečatil postup Brazílie, tlieskali mu aj majstri sveta

Radosť Brazílčanov po góle Casemira do siete Švajčiarska.
Radosť Brazílčanov po góle Casemira do siete Švajčiarska. (Autor: TASR/AP)
TASR|28. nov 2022 o 18:55

Brazília zdolala Švajčiarsko v zápase MS vo futbale 2022, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

MS vo futbale 2022 - skupina G

Brazília - Švajčiarsko 1:0 (0:0)

Gól: 83. Casemiro

ŽK: Fred - Rieder

Rozhodovali: Barton - Moran (obaja Salvádor), Zeegelaar (Surinam), 43 649 divákov.

Brazília: Alisson - Militao, Marquinhos, Silva, Alex Sandro (86. Telles) - Raphinha (73. Antony), Fred (58. Guimaraes), Casemiro, Vinicius Junior - Paqueta (46. Rodrygo), Richarlison (73. Gabriel Jesus)

Švajčiarsko: Sommer - Widmer (86. Frei), Akanji, Elvedi, Rodriguez - Freuler, Xhaka - Rieder (58. Steffen), Sow (76. Aebischer), Vargas (58. Fernandes) - Embolo (76. Seferovič)

DAUHA. Futbalisti Brazílie zdolali vo svojom druhom zápase na MS v Katare reprezentantov Švajčiarska 1:0 a zaistili si postup do osemfinále.

O jediný presný zásah sa postaral v 83. minúte stredopoliar Manchestru United Casemiro, keď pohotovou strelou prekonal brankára Yanna Sommera.

Na tribúnach mu tlieskali aj traja majstri sveta z roku 2002 - Ronaldo, Roberto Carlos, Cafu či držiteľ Zlatej lopty z roku 2007 Kaká.

Brazílčania neprehrali v skupinovej fáze MS už sedemnásť zápasov.

Naopak, Švajčiarsko vôbec prvýkrát prehralo na pôde svetového šampionátu s Brazíliou, keďže v roku 1950 sa skončil vzájomný duel remízou 2:2 a na MS pred štyrmi rokmi v Rusku bol tiež nerozhodný stav 1:1.

Brazílčania odohrajú záverečný skupinový duel v piatok o 20.00 h s Kamerunom, Švajčiari sa v priamom súboji o postup stretnú so Srbskom.

Tabuľka skupiny G

Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

Priebeh zápasu Brazília - Švajčiarsko

I. polčas:

Brazília sa dostala do prvej veľkej šance v 27. minúte, keď Raphinha našiel centrom Viniciusa Juniora. Ten však netrafil dobre loptu a jeho pokus vyrazil na rohový kop brankár Yann Sommer.

Diváci sledovali na Štadióne 974 taktický výkon. "Selecao" zahrozilo v prvom polčase ešte na konci z rohového kopu, ale bezgólový stav sa nezmenil.

II. polčas:

Švajčiari mohli otvoriť skóre v 53. minúte stretnutia, keď kapitán Granit Xhaka našiel na pravej strane šestnástky Silvana Widmera. Jeho prihrávka sa síce dostala k Helvétom, no brazílska obrana im nedovolila vystreliť na bránu.

V 64. minúte sa presadil útočník Vinicius Junior jeho gól ešte skúmal VAR a zistil, že Richarlison bol predtým v ofsajde.

VIDEO: Rozhodujúci gól Casemira proti Švajčiarsku

O 20 minút neskôr sa však Brazília dostala do vedenia po góle Casemira. Ten sa najlepšie zorientoval v šestnástke, loptu ešte tečoval Manuel Akanji.

Hlasy po zápase:

/zdroj: ČT Šport:/

Casemiro, strelec brazílskeho gólu: "Sme prví a máme istý postup, čo bol náš prvý cieľ. Je veľmi dôležité, že postupujeme z takejto ťažkej skupiny. Švajčiari hrali skúsene a sústredili sa na detaily, ale našťastie sme sa nakoniec presadili."

Murat Yakin, tréner Švajčiarska: "Mužstvo bojovalo zo všetkých síl, no mali sme smolu a nakoniec sme inkasovali. Mysleli sme si, že už to udržíme, ale nakoniec sa to nepodarilo. Musíme to rešpektovať, hru sme nekontrolovali, tak ako sme chceli. Potrebujeme sa pripraviť na posledný zápas v skupine."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Casemiro spečatil postup Brazílie, tlieskali mu aj majstri sveta